Tumma, murtaen suomea puhuva nainen tunkeutui vanhuksen asuntoon – huomattava summa rahaa anastettiin

Poliisin tietoon on tullut, että nainen on yrittänyt päästä myös muihin asuntoihin.

Poliisin tietoon on tullut, että nainen on yrittänyt päästä myös muihin asuntoihin. (Kuva AOP)

Poliisi pyytää havaintoja naisesta, tekijäkumppanista sekä mahdollisesta ajoneuvosta.

VARKAUS Karjaan keskustassa asuvan naisen luokse tuli 26.2. kello 11 aikaan nainen, joka oli halunnut esitellä tuotteita. Asunnossa asuva nainen ei halunnut päästää tuntematonta naista asuntoonsa, mutta tämä onnistui kuitenkin pääsemään sisälle.

Sisällä asunnossa nainen sai peitettyä asianomistajan näkyvyyden niin, että joku toinen pääsi anastamaan huomattavan summan käteistä rahaa. Nainen oli tämän jälkeen poistunut asunnosta ilman, että asianomistaja näki toista epäiltyä.

Poliisin tietoon on tullut, että nainen on yrittänyt päästä myös toiseen asuntoon samassa kerrostalossa. Asukkaat ovat kuitenkin onnistuneet estämään naista. Lisäksi naisesta on myös muita samanlaisia havaintoja Karjaan keskustassa.

– Haluamme muistuttaa, että tuntemattomia ei pidä päästää asuntoon. Jos joku onnistuu pääsemään sisälle, niin mahdollisista rikoksista pitää ilmoittaa hätänumeroon mahdollisimman pian, kertoo rikoskomisario Mats Sjöholm.

Tekoa tutkitaan törkeänä varkautena. Poliisi pyytää havaintoja naisesta, tekijäkumppanista sekä mahdollisesta ajoneuvosta. Epäillyn naisen tuntomerkit ovat: pyöreähkö, noin 170 cm pitkä ja noin 40–50-vuotias. Tummat, mahdollisesti olkapäille ulottuvat hiukset, musta takki ja mustat housut. Puhui suomea murtaen. On käyttänyt muun muassa lehdenjakaja- ja huolto-sanoja pyrkiessään sisälle kiinteistöihin ja asuntoihin.

Havainnot voi virka-aikana ilmoittaa puhelinnumeroon 0295 436 011. Virka-ajan ulkopuolella pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi. Reaaliaikaiset havainnot tulee ilmoittaa hätänumeroon 112.

Lue myös: Varkaat väittivät vanhukselle olevansa putkimiehiä – taloyhtiössä oli putkiremontti meneillään

Kommentoi Facebookissa