Kolmikko pahoinpiteli 14-vuotiasta tyttöä julmasti – lopuksi uhri heitettiin jyrkänteeltä alas

Poliisi on tutkinut väkivallan kohteeksi yöllä ja aamuyön tunteina joutuneen 14-vuotiaan lahtelaistytön tapausta. (Kuvituskuva Poliisi)

Tyttö muun muassa pakotettiin juomaan klooria ja virtsaista lunta, kättä viillettiin ja poltettiin hellalla.

PAHOINPITELY Poliisi on saanut valmiiksi Lahden Kiveriössä tapahtuneen lahtelaiseen 14-vuotiaaseen lapseen kohdistuneiden rikosten esitutkinnan. Kyseiseen tyttöön kohdistettiin monenlaista ja melko pitkäkestoista väkivaltaa maanantain 13.12.2021 vastaisena yönä ja aamuyön tunteina.

Asianomistajaa muun muassa uhattiin teräaseilla, viillettiin käteen, poltettiin kättä hellalla, pakotettiin juomaan klooria, syömään tupakannatsa ja virtsaista lunta sekä nuolemaan vessanpönttöä ja verta lattialta. Lisäksi tyttö heitettiin jaloista ja käsistä kiinni pitämällä jyrkänteeltä alas. Lisäksi tytöltä on anastettu omaisuutta tekojen aikana ja yhteydessä.

– Väkivallantekojen taustalla on poliisin näkemyksen mukaan ihmissuhteeseen liittyvä seikka, jonka selvittelyn yhteydessä tehtiin huomattavia ylilyöntejä. Voisi sanoa, että tilanteessa karkasi hyvinkin julmalla tavalla ”mopo käsistä”, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lila Havusela.

Lisäksi tapahtumia kuvattiin, mutta poliisin tiedossa ei ole, että materiaalia olisi jaettu sosiaalisen median kanavissa. Osalliset olivat tuttuja keskenään.

Rikoksista epäiltynä ovat vuonna 2002 syntynyt lahtelainen mies, saman ikäinen nainen sekä vuonna 2003 syntynyt lahtelaismies. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi ennen joulua vuonna 2002 syntyneet ja he ovat edelleen vangittuina. Vuonna 2003 syntynyt mies on ollut matkustuskiellossa.

Vuonna 20002 syntynyttä miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Naista epäillään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä ryöstöstä sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Vuonna 2003 syntynyttä miestä epäillään kahdesta pahoinpitelystä.

Tapahtumapaikkoina olivat vuonna 2003 syntyneen miehen kerrostaloasunto, sen pihapiiri sekä vuonna 2002 syntyneen miehen asuman kerrostalon läheisyys.

Laajasti ja huolellisesti tehty esitutkinta tuotti liitteineen 438-sivuisen esitutkintapöytäkirjan. Kokonaisuus siirtyi syyttäjälle syyteharkintaa varten 28.2.2022. Syyte on nostettava 11.3.2022 mennessä.

Lue myös: Mies käytti väkivaltaa puolisoaan, poliisia ja koiraa kohtaan – epäilty tapon yritys tutkinnassa

Kommentoi Facebookissa