Komisarion syyte asejutussa hylättiin – ylikonstaapeli kuoli ennen oikeuden istuntoa

Komisario ei nähnyt estettä sille, että alainen kirjaa oman asehakemuksensa poliisin rekisteriin. (Kuvituskuva Fotolia)

Alkuperäisen syytteen mukaan poliisimies kirjoitti itselleen aselupia ja otti haltuunsa kuolinpesien aseita.

VIRKAVELVOLLISUUS Sisä-Suomen poliisin komisarion saama syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta on hylätty käräjillä. Tuomioistuimen päätöksen mukaan teko oli vähäinen.

Syyttäjä ehti jo kirjoittaa haastehakemuksen jutussa, jossa erästä ylikonstaapelia epäiltiin virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan poliisimies kirjoitti itselleen aselupia ja otti haltuunsa kuolinpesien aseita.

Tämä juttu ei koskaan edennyt oikeuskäsittelyyn. Ylikonstaapeli kuoli, ja asia jäi silleen. Sen sijaan ylikonstaapelin esimiehenä ollut komisario sai syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan komisario oli hyväksynyt alaisensa toiminnan.

Komisario myönsi keskustelleensa asiasta alaisensa kanssa. Komisario ei nähnyt estettä sille, että alainen kirjaa oman asehakemuksensa poliisin rekisteriin. Käräjäoikeuden mielestä konstaapelin toiminta rikkoi hallintolain esteellisyyttä koskevia määräyksiä. Esimies sai syytteen siitä, kun hän hyväksyi menettelyn.

– Huomioon ottaen teon haitallisuus ja muut tekoon liittyvät seikat teko on kuitenkin kokonaisuutena arvostellen vähäinen, käräjäoikeus toteaa. Syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta hylättiin.

Eräs yli 80-vuotias mies sai puolestaan syytteen siitä, että hän olisi kavaltanut aseita poikansa kuolinpesästä. Mies oli saanut aseet haltuunsa poliisilta. Käräjäoikeus totesi, että mies ei toiminut tahallisesti siten, että olisi kavaltanut aseet poikansa kuolinpesästä. Oikeudessa tämäkin syyte hylättiin.

Lue myös: Poliisi kirjoitti itselleen aselupia ja otti omistukseensa kuolinpesien aseita – ”Teot eivät olleet vähäisiä”

Kommentoi Facebookissa