Konsertteja kohdussa oleville vauvoille – Tapiola Sinfonietta luo suhdetta syntymättömään lapseen

Kohdussa äidin sydän soi bassorummun tapaan ja sitä säestää verisuonten suhina.

Kohdussa äidin sydän soi bassorummun tapaan ja sitä säestää verisuonten suhina. (Kuva Fotolia)

Tutkimukset osoittavat, että ihmisen ensimmäinen aistimus on rytmi.

KONSERTIT Tapiola Sinfonietta aloittaa maaliskuussa 2019 säännölliset konsertit kohtuvauvoille, tiettävästi ensimmäisenä orkesterina maailmassa. Pomppupallo-nimeä kantavissa konserteissa luodaan musiikin avulla suhdetta syntymättömään lapseen. Oppaina ovat Tapiola Sinfoniettan kokeneet muusikot sekä maamme eturivin musiikkikasvattajat Soili Perkiö ja Heidi Tamper.

Konserttien lähtökohtana ovat tutkimukset, jotka osoittavat, että ihmisen ensimmäinen aistimus on rytmi. Kohdussa äidin sydän soi bassorummun tapaan ja sitä säestää verisuonten suhina. Konserteissa lauletaan yhdessä tuttuja lauluja, tehdään helppoja rytmejä ja kuunnellaan musiikin resonointia kehossa.

Pomppupallo-konsertit täydentävät Tapiola Sinfoniettan laajaa yleisötyökokonaisuutta, johon ovat jo vuosien ajan kuuluneet säännölliset esiintymiset Espoon neuvoloissa, koulussa, sairaaloissa ja hoivakodeissa. Nämä tilaisuudet tavoittavat vuosittain noin 8000 kuulijaa. Yleisötyö kuuluu kaikkien Tapiola Sinfoniettan muusikoiden toimenkuvaan, ja seitsemällä orkesterin muusikolla on myös sairaalamuusikon koulutus.

Konsertit käynnistävät samalla Tapiola Sinfoniettan kummilapsitoiminnan. Kaikista vuonna 2019 Espoossa syntyvistä vauvoista tulee orkesterin kummilapsia, joille tarjotaan konsertteja kolmevuotiaaksi asti. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Espoon neuvoloiden kanssa.

Pomppupallo-konsertteihin ovat tervetulleita espoolaiset äidit, joiden laskettu aika on vuonna 2019. Mukaan voi ottaa myös toisen aikuisen, eikä edeltävää musiikkiharrastusta vaadita. Espoon kulttuurikeskuksessa 7.3.2019 olevaan suurkonserttiin voi ilmoittaa mukaan myös sisaruksia ja isovanhempia.

Lue myös: Rock on nyt tutkitusti keski-ikäisten musiikkia – soiko sinulla konemusiikki, CCR vai Bach?

Pomppupallo-konsertit keväällä 2019

Ti 5.3.2019 klo 18, Sellosali

Tapiola Sinfoniettan kamariorkesteri

Ke 6.3.2019 klo 18, Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali

Tapiola Sinfoniettan kamariorkesteri

To 7.3.2019 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali

Tapiola Sinfonietta

Konsertteihin on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen edellytetään.

Kommentoi Facebookissa