Korona moukaroi urheilua – NHL:n tilanne synkkenee

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Jo viisi NHL-seuraa on jäädyttänyt toimintansa koronapandemian takia.

JÄÄKIEKKO NHL:n koronatilanne pahenee päivä päivältä. Jo viisi NHL-seuraa on keskeyttänyt toimintansa toistaiseksi.

NHL:n koronatilanne heikkeni lauantain aikana entisestään, kun Nashville Predators ja Boston Bruins jäädyttivät toimintansa. Nashville ja Boston liittyivät samalla samaan kerhoon Florida Panthersin, Colorado Avanlanchen ja Calgary Flamesin kanssa.

Kaikkien edellä mainittujen seurojen toiminta on poikki ainakin tapaninpäivään saakka koronan takia. NHL:n useamman päivän joulutauko tuleekin seuroille hyvin sopivaan paikkaan.

NHL:n koronaprotokollassa on lauantaina jo lähes 100 pelaajaa eli neljän joukkueellisen verran. Koronaprotokollaan joutuu, jos on saanut koronavirustartunnan tai vaihtoehtoisesti altistunut virukselle.

Tilanne on johtanut jo moniin ottelusiirtoihin. Bostonilta siirtyi nyt neljä ottelua ja Nashvillen tapauksessa kolme.

NHL ei ole ainoa koronan moukaroima urheilusarja. Esimerkiksi koripallon NBA:ssa ja jalkapallon Englannin Valioliigassa useita otteluita on jouduttu perumaan lukuisten koronatapausten takia. Otteluohjelmia on laitettava uusiksi, mikä on tiukkojen aikataulujen ja logististen asioiden kannalta hyvin haastavaa.

NHL:n koronatilanne ei vaikuta kuitenkaan pelkästään itse NHL-kauteen. NHL:n olisi määrä pitää olympiatauko helmikuussa Pekingin kisojen aikaan, jotta sarjan pelaajat pääsisivät edustamaan kotimaitaan olympialaisissa.

NHL-pomo Gary Bettman ilmoitti hiljattain, että NHL:n pelaajayhdistys NHLPA saa itse päättää olympialaisiin osallistumisesta. Tällä hetkellä pelaajat suhtautuvat olympiamatkaan kielteisesti, koska Kiinan kova koronaprotokolla voisi tuoda jopa viiden viikon karanteenin kiinalaisessa sairaalassa, jos pelaaja antaa olympialaisissa positiivisen koronatestin.

NHLPA odottaa tulevalla viikolla Kiinasta lisätietoa. Jos kiinalaiset eivät löystä rajoituksissaan, lienee selvää, ettei NHL-kiekkoilijoita Pekingin kisoissa nähdä.

Olympiatauon peruuntuminen tietysti helpottaisi NHL-kauden läpivientiä, mutta ei kovinkaan merkittävästi. NHL-seurojen areenoille on jo varattu helmikuulle useita muita tapahtumia.

Mikäli koronatilanne ei Pohjois-Amerikassa olennaisesti helpota, voi NHL:n runkosarja venyä pitkälle kevääseen. Tämä toisi tietysti haasteita NHL-pelaajien osallistumiseen Suomessa toukokuussa pelattaviin MM-kisoihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat kellisti Kanadan väkevällä esityksellä – ottelulla saattoi olla isokin merkitys

Kommentoi Facebookissa