Leijonat kellisti Kanadan väkevällä esityksellä – ottelulla saattoi olla isokin merkitys

Suomi voitti Kanadan Moskovassa maalein 4-1. (Kuva AOP)

Leijonat kukisti Moskovassa Kanadan maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue jatkaa Izvestija-turnauksen perinteitä seuraavassa Moskovan joulunalusturnauksessa puhtaalla pelillä kahden kierroksen jälkeen. Lauantaina Suomi voitti Kanadan maalein 4-1.

Ottelu alkoi Moskovassa paikallista aikaa jo puoliltapäivin, mutta Leijonat oli hereillä. Ottelua oli pelattu vain nelisen minuuttia, kun Suomi johti Jere Karjalaisen maaleilla 2-0.

Toisessa erässä Leijonat joutui hieman purjeisiin, mikä pitkälti johtui Kanadan aggressiivisemmasta pelaamisesta. Landon Ferraro onnistui kaventamaan 1-2:een.

Kolmannessa erässä Leijonat pelasi vahvemmin. Kanadan kiri lopahti Markus Granlundin läpiajosta tekemään 3-1 -maaliin. Lopussa Markus Nenonen maalasi vielä tyhjiin.

Christian Heljanko oli Leijonien maalilla vakuuttava. Hän torjui 21 kertaa.

Leo Komarov teki paluun A-maajoukkueeseen viiden vuoden tauon jälkeen. Hän pelasi vahvan ottelun ja toteutti juuri niitä vahvuuksiaan, joita häneltä on monissa Leijonien mitalijuhliin päättyneissä arvoturnauksissa totuttu näkemään.

Suomi ja Kanada kohtasivat vain Euro Hockey Tour –ottelussa, mutta pelillä saattoi olla isompaakin merkitystä. NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin olympialaisiin näyttää tällä hetkellä erittäin epävarmalta ja Moskovan ottelussa saattoikin pelata useita Suomen ja Kanadan olympiajoukkueiden pelaajia.

Leijonat päättää urakkansa Moskovan turnauksessa sunnuntaina. Vastaan tulee kello 14.30 alkavassa ottelussa Venäjä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat avasi ”Izvestija-turnauksen” voitolla – ”Onneksi hoidettiin homma kotiin”

Kommentoi Facebookissa