Leijonat avasi ”Izvestija-turnauksen” voitolla – ”Onneksi hoidettiin homma kotiin”

Jukka Jalosen komennossa Leijonat on voittanut. kaksi MM-kultaa. (Kuva Mika Kylmäniemi/ Jääkiekkoliitto)

Leijonat voitti EHT-turnauksessa Tshekin rankkarikilpailun päätteeksi lukemin 3-2.

JÄÄKIEKKO Leijonat avasi torstaina Venäjän EHT-turnauksen voitolla, kun se kaatoi Prahassa Tshekin voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Sakari Manninen maalasi molemmille joukkueille tehtyään Suomen avausmaalin ja ohjattuaan Tshekin tasoitusmaalin lopussa omiin.

Suomi oli ajoittain Tshekin kanssa suurissa vaikeuksissa, mutta 35 torjunut maalivahti Harri Säteri antoi Suomella mahdollisuuden voittaa.

– Hyvä vastustaja, kuten nämä maat aina täällä ovat. Nämä ovat näitä maalin pelejä yleensä ollut ja niin oli tänäänkin. Kova taistelupeli. Ei me varmaan koko aikaa ihan parhaimmillaan oltu. Tuli vielä tehtyä sellaisia virheitä, mitä ei yleensä tule, kun ollaan vähän enemmän yhdessä pelattu, mutta sitoutuneita oltiin. Hyvä alivoimapeli ja hyvä maalivahtipeli, maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen summasi TV5:n haastattelussa.

Epäonninen tasoitusmaali harmitti Jalosta, mutta tulokseen hän oli tyytyväinen. Säteri oli luonnollisesti Jalosen kehujen arvoinen.

– Oli siinä itselläkin muutamia tontteja tehdä lisää, mutta hyvä näin. Tietenkin aina vähän harmittaa, kun vastustaja tulee lopussa tasoihin, mutta onneksi hoidettiin homma kotiin loppujen lopuksi. Tshekit on yleensä aika hyviä rankkareissa ja oli hienoa kyllä, ettei tänään päästetty siinä yhtään. Säteri oli loistava niissä tilanteissa ja sen ansiosta sitten voitettiin yhdellä maalilla, Jalonen jatkoi.

Suomella oli heittää turnaukseen yksi täysin valmis koostumus. KHL-seura Salavat Julajev Ufan suomalaiset Sakari Manninen, Markus Granlund ja Teemu Hartikainen pelasivat samassa ketjussa ja peli kulki heillä hyvin. Kolmikko lienee vahvasti ehdolla Pekingin olympialaisiin, jos NHL päättää jättää olympiakiekon väliin.

– Kyllä sen näkee, että he ovat pelanneet pitkään yhdessä ja sellainen yhteinen kemia sieltä löytyy, Jalonen kehui Ufan kolmikkoa.

Leijonat matkusti torstai-iltana Prahasta Moskovaan. Siellä vastaan tulee lauantaina Kanada ja sunnuntaina Venäjä.

Joulukuussa pelattava Venäjän EHT-turnaus noudattaa legendaarisen Izvestija-turnauksen perinteitä. Tosin nykyään puitteet ovat Moskovassa ensiluokkaiset toisin kuin Neuvostoliiton aikoina. Suomen pelaajatkaan eivät nauti turnauksessa vodkaa, kuten 1970-luvulla tai vielä 1980-luvullakin kuulemma oli tapana.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: NHL-pelaajat huolestuneita – Pekingin olympialaisten kiekkoturnaus uhkaa lässähtää

Kommentoi Facebookissa