Koronan runtelemalla Veikkausliigalla toivoa kesälle

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari .

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari. (Kuva AOP)

Jalkapallon Veikkausliiga startannee vasta kesällä. Kaudesta on mahdollista pelata suurin osa.

JALKAPALLO Suomalaisen futiksen pääsarjan Veikkausliigan piti alkaa huhtikuussa, mutta nyt on jo selvää, ettei kausi ala koronaviruspandemian takia ainakaan ennen toukokuuta. Koronaviruksen takia suuret yleisötapahtumat on kielletty.

Todennäköisesti Veikkausliiga tulee alkamaan aikaisintaan kesäkuussa. On jo aika lailla selvää, ettei yleisötapahtumien järjestäminen ennen kesää tule Suomessa onnistumaan.

Perjantaina Veikkausliiga tiedotti, että lähtökohta on se, että Veikkausliiga 2020 käynnistetään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun rajoitustoimet on purettu ja suuria yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää. Tarvittaessa Veikkausliigan ottelumäärää on mahdollista keventää, ja ottaa käyttöön kansainvälisiä ottelupäiviä.

Europelit tuovat uuden aikataulun rakentamiselle tietysti omat haasteensa. Euroopan jalkapalloliitto UEFA on linjannut, että kaikki käynnissä olevat jalkapallokaudet pyritään pelaamaan loppuun.

Veikkausliigan seuroihin tämä vaikuttaa UEFA:n seurajoukkuekilpailujen Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan karsintojen kautta, sillä kilpailut 2020–2021 voidaan käynnistää vasta edellisten päätyttyä. Kansainvälinen kilpailukalenteri vahvistetaan vasta sitten, kun yleinen tilannekuva on selkiytynyt.

Todennäköisesti europelikarsinnat alkaisivat aikaisintaan elokuussa. Koronapandemia on eri puolilla Eurooppaa eri vaiheissa, eikä tarkempia arvioida ole mahdollista tehdä, milloin epidemia olisi Euroopan mantereella ohi.

Jos Veikkausliiga saataisiin käyntiin kesäkuussa, olisi kausi mahdollista viedä läpi kaksinkertaisena sarjana. Näin ollen tynkäkausi pitäisi sisällään 22 ottelukierrosta.

Veikkausliigaseurojen taloutta koronakriisi moukaroi tietysti rajusti. Myös Veikkausliiga itse ilmoitti käynnistävänsä toimistollaan sopeuttamistoimenpiteet, jotka koskevat myös henkilöstöä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tämä legendaarinen jalkapalloturnaus on Suomessa unohdettu

Kommentoi Facebookissa