Loukkaantunut susi lopetettiin – pienikokoisen naaraan oikea etujalka oli vahingoittunut pahasti

Suden lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki.

Suden lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki. (Kuvituskuva Fotolia)

Sudesta saatujen havaintojen perusteella poliisi määräsi suden lopetettavaksi.

SUSI Poliisille ilmoitettiin keskiviikkona 1.4.2020 Leppävirran Soisalossa liikkuneesta ja mahdollisesta loukkaantuneesta sudesta. Poliisi ilmoitti asiasta paikallisille SRVA-toimijoille sekä määräsi heidät jäljittämään sutta ja samalla karkottamaan suden kauemmas asutuksesta.

Suden terveydentilasta ja käyttäytymisestä saataisiin jäljittämisen ja karkottamisen yhteydessä lisätietoja ja havaintoja. Susi liikkui vuorokauden aikana ainoastaan noin kaksi kilometriä, vaikka sitä jäljitettiin aktiivisesti. Jäljityksen aikana tehtyjen näkö- ja jälkihavaintojen perusteella susi oli makuulla poikkeuksellisen usein, päästi ihmisen alle 50 metrin päähän itsestään, ontui yhtä jalkaansa ja jäi lopulta makuulle ihmisten lähelle.

Sudesta saatujen havaintojen perusteella poliisi määräsi suden lopetettavaksi. Lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki. Eläin saadaan esimerkiksi lopettaa, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan. Pienikokoinen, noin 30-kiloinen naarassusi lopetettiin ampumalla perjantaina 3.4.2020 klo 12.45 Itä-Saamaisentien varressa. Suden oikea etujalka oli vahingoittunut pahasti.

Eläimen jäljittämisen ja lopettamisen suorittivat Leppävirran-Varkauden riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat ja toimintaa johti paikan päällä poliisilaitoksen eräyhdyshenkilö. Poliisi toimittaa suden tarkastettavaksi Ruokavirastoon tutkimuksia varten.

Lue myös: Metsähallitus käynnistää tuulivoimapuiston kaavoituksen uudestaan – susille olisi voinut aiheutua haittaa

Kommentoi Facebookissa