Koronatestien epävarmuus kiusaa Leijonia – ”Ei kenelläkään ole ollut mitään oireita”

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jussi Olkinuora ja Marko Anttila ovat yhä koronaeristyksissä. Olkinuora tuskin pelaa torstaina Slovakiaa vastaan, mutta Anttila saattaa vapautua siihen peliin.

JÄÄKIEKKO Leijonat harjoitteli tiistaina Pekingissä valmistautuen olympiaturnauksen torstain avausotteluunsa, jossa vastaan tulee Slovakia. Marko Anttila ja Jussi Olkinuora olivat joukosta poissa koronaeristyksen takia.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen arvioi, ettei Olkinuora torju Slovakia-ottelussa.

– Siltä se vähän näyttää. Tuskin hän sieltä kovin nopeasti ehtii. Katotaan. Ei me siihen lasketa mitään.

Leijonien maalivahtiosastoa täydennetään. Janne Juvosen on määrä saapua Pekingiin torstaina.

– Juvonen on nyt lähtökuopissa. Ellei mitään ihmeitä satu, on hän lähdössä tänne huomenna. Olkinuoran tilanteesta ei tiedetä loppujen lopuksi mitään. Varmistetaan sillä, että meillä on täällä tarpeeksi äijiä, Jalonen sanoi.

Myös hyökkääjä Toni Rajala on Leijonien vahvuudessa. Hän ei viime keskiviikkona matkustanut vielä paikan päälle varotoimenpiteen takia.

– Kyllä meillä on kaikki tässä kaupungissa, jotka joukkueeseen silloin aikanaan valittiin. Ja vielä viisi varapelaajaa, Jalonen vahvisti.

Moni Leijonien pelaajista on sairastanut koronan. Terveys itsessään ei huoleta, vaan mahdollinen eristykseen joutuminen. Jos PCR-arvoraja testissä paukkuu, joutuu Pekingissä eristykseen, kuten Anttilalle ja Olkinuoralle kävi. Uhka on suurempi hiljattain koronan sairastaneille.

– Ei kenelläkään ole ollut mitään oireita. Ei pelaajat ole olleet kipeinä. Monella oli korona.

Jalonen toteaakin, että lisää eristystapauksia saattaa tulla.

– Onhan se mahdollista. Jos kymmenellä pykälällä heittää päivittäin, niin totta kai voi tulla. Sen takia meillä on aika paljon pelaajia. Jos tulee, niin sitten tulee. Sen mukaan mennään.

– Kaikki luultiin, että ne on vaaravyöhykkeessä, jotka eivät ole sairastaneet. Nyt vaaravyöhykkeessä ovat taudin sairastaneet, joka ovat ihan terveitä. Sehän tässä on haastava tilanne, eikä me semmoista odotettu. Luultiin, että 35 on se raja, joka luvattiin, mutta eihän se olekaan. Tässä on asiat vähän muuttuneet matkan varrella, Jalonen jatkoi.

Anttila on valittu kuitenkin kapteenistoon. Jalonen korostaa, ettei valinta liity Anttilan eristykseen.

– Anttila otettiin sen takia kapteenistoon, että hän kuuluu kapteenistoon. Tää Anttilan tilanne ei liity kapteenistohommiin millään lailla. Totta kai me ajatellaan, että Anttila pääsee vielä pelaamaan näissä kisoissa.

Jalonen korostaa, ettei epävarmuus näy joukkueen tekemisessä. Ryhmässä on hyvä fiilis.

– Ei se ole treeneissä näkynyt yhtään negatiivisena. Ollaan laadukkaasti harjoiteltu. Hyvä pöhinä päällä. Kaikin puolin hyvä tilanne siinä mielessä joukkueen kannalta. Yksilöistähän tässä on puhuttu, eikä joukkueesta. Hyvin on pullat uunissa. En voisi parempaa toivoa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonille tappio kehnolla esityksellä – uusi päävalmentaja näki onnistumisia

Kommentoi Facebookissa