Koulut voivat olla kiinni jopa koko lukukauden – hallitus haluaa sulkea ravintolat toukokuun loppuun asti

Sanna Marinin hallitus on päättänyt vahvistaa valtioneuvoston kansliassa toimivan koronakoordinaatioryhmän kokoonpanoa.

Sanna Marinin hallitus on päättänyt vahvistaa valtioneuvoston kansliassa toimivan koronakoordinaatioryhmän kokoonpanoa. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Poikkeusoloihin liittyviä toimia jatketaan ainakin 13. toukokuuta saakka.

KORONAVIRUS Hallitus päätti jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Hallitus antaa uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle tiistaina. Jatkamisesta on päätettävä tällä viikolla, jotta voimassaolo ehditään käsitellä eduskunnassa ajoissa.

Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Hallitus päätti myös aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi epidemiatilanteen vuoksi, sekä laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi, lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä.

Lisäksi Suomessa lisätään näytteenottoa ja testaamista koronavirustapausten selvittämiseksi ja epidemian hillitsemiseksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta on testattava aina, jos on pienikin epäilys sairastumisesta.

Hallitus antaa tiistaina eduskunnalle ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen sulkemista koskevan asetuksen. Sulkemisen tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta. Aukiolon rajoittaminen on voimassa 31.5.2020 asti, mutta ruuan ulosmyynti on mahdollista.

Myös valtioneuvoston kansliassa toimivan koronakoordinaatioryhmän kokoonpanoa on päätetty vahvistaa.

Lue myös: Presidentti ja pääministeri julkaisivat kirjeenvaihtonsa – ”Tämä ajattelu ei ole mitenkään hallitukselta pois, vaan lisää”

Kommentoi Facebookissa