Krimin ja Venäjän yhdistävällä sillalla räjähdys – uutistoimistojen mukaan rekassa oli autopommi

Räjähdyksen kohteena ollut Venäjältä Krimille johtava Kertsinsalmen silta valmistui vuonna 2018. (Kuva AOP)

Räjähdys sytytti muun muassa junassa kuljetettavana olleita polttoainesäiliöitä.

AUTOPOMMI Kansainväliset uutistoimistot kertovat, että Venäjän ja Krimin yhdistävällä Kertsinsalmen sillalla on tapahtunut aamulla klo 6.07 räjähdys, joka sai aikaan tulipalon. Myös osa sillasta on romahtanut.

Venäläisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan räjähdyksen aiheutti rekassa ollut autopommi, joka puolestaan sytytti junassa kuljetettavana olleita polttoainesäiliöitä sekä junavaunuja. Sillan autokaistoista kaksi on romahtanut.

Ukraina tai presidentti Volodomyr Zelenskyi ei toistaiseksi ole sanonut maan olleen räjähdyksen takana, mutta presidentin neuvonantaja Mihailo Podolyak on kommentoinut Twitterissä, kuinka sillan räjäytys on vasta alkua, ja kaikki laiton tulee tuhota ja varastettu palauttaa Ukrainalle.

”Crimea, the bridge, the beginning. Everything illegal must be destroyed, everything stolen must be returned to Ukraine, everything occupied by Russia must be expelled.”

Venäjän viranomaisten mukaan räjähdyksessä olisi kuollut kolme henkilöä. Rajoitettu tieliikenne pääsi jatkumaan illansuussa, raskas liikenne kuljetetaan salmen yli lautoilla.

Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluneen Krimin vuonna 2014 ja liitti niemimaan laittomasti maahansa. Kertsinsalmen silta Venäjältä Krimille on Euroopan pisin ja se valmistui vuonna 2018.

Lue myös: Huoli kuultiin – ukrainalaiset ja venäläiset eivät asu samoissa asuintiloissa vastaanottokeskuksissa

Kommentoi Facebookissa