Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen SM-hiihtojen päätöspäivän mestarit – ”On aika lomalle, kroppa kaipaa lepoa”

Naisten iloinen mitalikolmikko Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo.

Naisten iloinen mitalikolmikko Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo. (Kuva Hiihtoliitto)

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen kunnioittivat uransa kisaan lopettanutta Aino-Kaisa Saarista.

MAASTOHIIHTO Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen veivät kauden viimeiset mestaruudet Taivalkoskella SM-hiihdossa. Pärmäkoski hallitsi naisten 30 kilometrin perinteisen kilpailua ja voitti 1.00,5 minuutin erolla Kerttu Niskaseen.

Naisten maalintulossa nähtiin hieno ele, kun Krista Pärmäkoski hiihti ensin minuuttia aikaisemmin lähteneen Kerttu Niskasen kiinni, ja sen jälkeen vielä kolme minuuttia ennen startanneen Aino-Kaisa Saarisen. Kolmikko ylitti maaliviivan yhdessä, käsi kädessä uransa lopettaneen Saarisen kanssa.

– Taktiikka oli tänään hiihtää Aikku kiinni, että pääsee hänen kanssaan ylittämään maalilinja. Aikku teki saman silloin kun Virpi lopetti, niin halusimme Kepan kanssa kunnioittaa samalla tavalla hänen kilpauraa. Toivottavasti siitä jäi Aikulle kivat muistot, Pärmäkoski hymyili.

Krista Pärmäkoski tunnusti, että pitkä kausi painoi jo.

– Rukan Suomen Cupin jälkeen ajattelin, että harjoittelen vielä, että jaksaa täällä hiihtää. Ok hyvin jaksoin harjoitella, auringonpaiste pelasti paljon. Huomaa, että kroppa alkaa olla aika väsynyt. Sprintissä oli löysää menoa. Viestiin oli tosi hyvä lataus, mutta tänään sitten väsytti enemmän. Olo on nyt helpottunut, on aika lomalle ja mitalijuhlille. Kroppa kaipaa lepoa, Pärmäkoski totesi.

Johanna Matintalo oli kolmas ja Aino-Kaisa Saarinen neljäs. Suomen Cupin kokonaisvoiton vei Anne Kyllönen.

Iivo Niskanen oli miesten 50 kilometrin perinteisellä vieläkin selvempi mestari ja vei kultaa 1.56,2 minuutin erolla Heikki Korpelaan. Cupin kokonaisvoiton ottanut Ari Luusua oli kolmas ja Perttu Hyvärinen neljäs. Niskanen tuli maaliin hyvissä voimissa.

– Hiihdettiin Pertun kanssa porukassa, niin taittuu matka joutuisammin. Lopussa ajattelin, että saa Perttu ottaa viimeisellä itse mitalin, jos haluaa ottaa. Haastava olosuhde osittain pehmeän ladun vuoksi. Kiitos naisille siitä, että latu oli hyvin tampattu ylämäestä pois.

Iivolle kisa ei ilmeisesti ollut kuitenkaan kauden päätöskisa, mikäli mies uskoo valmentajaansa.

– Vielä Ylläs – Levi jäljellä. Olli Ohtonen huuteli ekan kierroksen jälkeen, että vielä ensi lauantaina pitäisi 70 kilometriä hiihtää, joten ei ihan urku auki koko matkaa. Pitää 50 km matkaakin kunnioittaa, eikä voi pöljänä hiihtää koko aikaa, Niskanen sanoi.

  • Lähde Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa