Krista Pärmäkoski otti huikean kirivoiton Falunissa – loppusuoralla kukistui itse Marit Björgen

Krista Pärmäkoski ohitti idolinsa Marit Björgenin vasta aivan maaliviivalla.

Krista Pärmäkoski ohitti idolinsa Marit Björgenin vasta aivan maaliviivalla. (Kuva AOP)

Kymmenen kilometrin yhteislähtökisassa eroa kaksikolle tuli maalissa vain 0,2 sekuntia.

MAASTOHIIHTO Krista Pärmäkoski näyttää olevan edelleen hyvässä kunnossa talviolympialaisten jälkeen. Välillä jo hieman väsymystä valitellut Suomen hiihtokuningatar onnistui erinomaisesti Falunin maailmancupkisassa.

Yhteislähtönä käyty 10 kilometrin kilpailu kulki pitkään Norjan Marit Björgenin komennossa. Kun norjalainen kiristi vauhtia kisan puolivälissä, samaan vauhtiin pystyivät vain maannainen Ingvild Flugstad Östberg sekä Pärmäkoski.

Östberg joutui antamaan periksi muutama sata metriä ennen maalia. Luistavilla suksilla hiihtänyt Krista Pärmäkoski otti laskuissa Björgenin kiinni ja rutisti norjalaisen ohi aivan loppumetreillä. Eroa maalissa oli vain 0,2 sekuntia, kolmanneksi tullut Östberg jäi 5,1 sekuntia.

Voitto oli Pärmäkosken uran kolmas maailmancupin kilpailussa. Kansainvälisen hiihtoliiton haastattelussa Krista Pärmäkoski kertoi hiihtäneensä sekä Planicassa että Lahdessa käyttämillään voittosuksilla.

– Kuulin aamulla että pakkasta on 20 astetta ja tiesin, että tämä on minun päiväni. Sata metriä ennen maalia huomasin, että olen nopeampi kuin Marit. Maaliviivan ylittäminen oli mahtava tunne! Pärmäkoski kertoi idolinsa voittamisesta.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli kymmenes 26,2 sekuntia Pärmäkoskesta, Aino-Kaisa Saarinen sijalla 13 ja Johanna Matintalo 17. Anne Kyllönen löytyy tuloslistan sijalta 40 ja Laura Monosen sijoitus oli 46.

Kommentoi Facebookissa