Krista Pärmäkoski taisteli hienosti MM-hopeaa!

Krista Pärmäkoski teki hienon hiihdon ja tuuletti maalissa ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitaliaan.

Krista Pärmäkoski teki hienon hiihdon ja tuuletti maalissa ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitaliaan. (Kuva AOP)

Mitali oli Kristan ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali, kokenut Marit Björgen oli vielä vahvempi.

LAHDEN MM-KISAT Suomi sai toiveiden mukaisesti ensimmäisen MM-mitalinsa Lahdessa, kun Krista Pärmäkoski hiihti hienosti hopealle skiathlonissa.

Ensimmäisellä 7,5 kilometrin perinteisen hiihtotavan osuudella Pärmäkoski muodosti kärkinelikon yhdessä norjalaisten Marit Börgenin ja Heidi Wengin sekä Ruotsin Charlotte Kallan kanssa. Kun tyyli vaihtui vapaaseen, irtosivat Björgen ja Pärmäkoski ratkaisemaan kultamitalin kohtalon keskenään.

– Hiihdin harjoittelusuksillani, sillä niissä oli todella hyvä pito. Ja jotenkin matkalla tuntui, että mäetkin olivat tänään pienempiä kuin ennen, tyytyväinen Krista Pärmäkoski kommentoi.

Vajaa kilometriä ennen maalia suurimman osan kisasta kärjessä viihtynyt Björgen onnistui lopulta pudottamaan Pärmäkosken kannastaan. Maalissa heidän välistä eroaan oli 4,8 sekuntia. Matkalla kompuroinutkin Charlotte Kalla sai pronssia 32 sekuntia voittajasta jääneenä.

Hopea oli Krista Pärmäkosken ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali ja myös Suomen ensimmäinen mitali näissä kotikisoissa. Anne Kyllösen sijoitus oli 12. ja Laura Monosen 13, neljäs suomalainen Johanna Matintalo tuli maaliin sijalla 33.

Kommentoi Facebookissa