Krista Pärmäkoski yllättyi iloisesti – tasaisessa kärkitaistossa kolmanneksi Davosin kympillä

Ilahtunut Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen päivän kisasuoritukseensa.

Ilahtunut Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen päivän kisasuoritukseensa. (Kuva AOP)

Naisten maailmancupin kilpailussa Pärmäkosken lisäksi erityisen hyvin onnistui Kerttu Niskanen.

MAASTOHIIHTO Krista Pärmäkoski jatkoi hyviä suorituksiaan maastohiihdon maailmancupissa, kun hän taisteli sunnuntain vapaan kympillä kolmanneksi Davosissa. Pärmäkoski jäi voittoon hiihtäneelle Ingvild Flugstad Östbergille vain 7,9 sekuntia.

Naisten kilpailussa Pärmäkosken lisäksi erityisen hyvin onnistui Kerttu Niskanen, joka oli puolimatkan väliajoissa kolmantena ja lopulta seitsemäs. Niskanenkin hävisi vain 24,9 sekuntia. Riitta-Liisa Roponen oli 18:s, Laura Mononen 20:s, Aino-Kaisa Saarinen 35:s ja Anne Kyllönen 37:s.

– Vähän oli aamulla epävarmuutta, lähdenkö hiihtämään ollenkaan. Ei ollut täysin sellainen olo, että voisi kulkea tänään. Ehkä sellainen pieni epävarmuus omasta kunnosta oli hyvä taktiikka, en uskaltanut lähteä liian lujaa. Tuli sellainen rento, kova ja tasainen suoritus. Olen yllättynyt tästä palkintopallisijoitusta, Pärmäkoski sanoi iloisena.

Kerttu Niskaselle valmistautuminen kisaan oli haastavaa, hän tuli Linnan juhlien kautta. Olotila oli kuitenkin hyvä, ja Niskanen oli tyytyväinen.

– Oli ihan hyvä päivä. Davosissa on aina hyvä fiilis hiihtää. Vielä vapaan kisa, perinteisellä olisi varmasti ollut vielä parempi tulos, Niskanen sanoi.

Suomalaismiehistä 15 kilometrillä paras oli 51:nneksi sijoittunut Lari Lehtonen. Lehtosen kilpailuun mahtui epäonneakin, sillä hän kaatui kolmannella kierroksella.

– Kaksi kierrosta näytti siltä, että tulee hyvä veto. Kolmannen kierroksen aluksi menin kaatumaan tuohon vähän reilun kilsan kohtaan alamäkeen jäiseen kohtaan, sitten oli kilometri-puolitoista tosi vaikeaa. Loppu tuli ihan irvistäen. Harmi, siinä meni paljon sijoja kaatumiseen, Lehtonen harmitteli.

Lehtosen jälkeen suomalaisista seuraavaksi paras oli kilpailutauolta palannut Ville Nousiainen, joka oli 53:s. Anssi Pentsinen oli 56:s, Martti Jylhä 80:s ja Lauri Lepistö 95:s.

Davosin maailmancup-viikonvaihde alkoi edellisen päivän vapaan sprinteillä, joissa suomalaisista parhaiten onnistuivat neljänneksi taistellut Ristomatti Hakola ja yhdeksänneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski.

Maailmancup jatkuu Italian Toblachissa ensi viikonloppuna.

Kommentoi Facebookissa