Poliisi varoittaa varaskolmikosta – lompakot lähtevät rollaattoreista ja käsilaukuista

Varkaat ovat taitavia avaamaan myös lukittuja käsilaukkuja ja takin taskuja.

Varkaat ovat taitavia avaamaan myös lukittuja käsilaukkuja ja takin taskuja. (Kuvituskuva Fotolia)

Alustavien tietojen perusteella lompakkovarkaat ovat kotoisin Etelä-Euroopasta.

RIKOS Sisä-Suomen poliisilaitoksella on sarjoitettu samoille rikoksentekijöille ainakin viisi lompakkovarkautta tai niiden yritystä, aikavälille keskiviikko 6.12. ja lauantai 9.12.2017. Rikosten pääasiallinen tapahtumapaikka on Tampere. Lompakot ovat olleet rollaattorin etukorissa, käsilaukuissa ja takin etutaskussa.

Alustavien tietojen perusteella lompakkovarkaita on kolme ja he ovat mitä ilmeisimmin Etelä-Euroopasta. Lompakkovarkaat ovat saaneet rahaa muutamista kympeistä muutamiin satoihin euroihin. Lisäksi varkaille on päätynyt pankki-, luotto- ja henkilöllisyyskortteja, joita saatetaan käyttää petoksien tekemisiin.

On hyvin mahdollista, että kyseiset lompakkovarkaat ovat liikkuneet muuallakin Suomessa tekemässä vastaavia varkauksia tai niiden yrityksiä.

Poliisi muistuttaa ihmisiä, etteivät pidä lompakoita avonaisissa kasseissa, taskuissa tai ostoskärryissä. Varkaat ovat taitavia avaamaan myös lukittuja käsilaukkuja ja takin taskuja.

Mikäli tekijät havaitaan jossain tai epäillään juuri tapahtunutta lompakkovarkautta, tulee asiasta soittaa hätäkeskukseen, numeroon 112. Rikoksista tai henkilöiden oleskelusta jotain tietäviä pyydetään välittämään vihjeet joko soittamalla numeroon 0800 90022 (vastaaja) tai sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi

Poliisi on julkaissut kahden rikoksesta epäillyn kuvat.
Poliisi on julkaissut kahden rikoksesta epäillyn kuvat. (Kuva Poliisi)

Kommentoi Facebookissa