Kristian Kuusela teki SM-liigassa historiaa

Kristian Kuusela sai SM-liigassa ensimmäisenä hyökkääjänä 1000 runkosarjaottelua täyteen (Kuva AOP)

Kristian Kuusela sai SM-liigassa ensimmäisenä hyökkääjänä 1000 runkosarjaottelua täyteen. (Kuva AOP)

Kristian Kuusela sai neljäntenä pelaajana täyteen 1000 SM-liigan runkosarjaottelua.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantaina neljä ottelua. Raumalla pelatussa Lukon ja Tapparan välisessä ottelussa juhlittiin Kristian Kuuselaa, joka ensimmäisenä hyökkääjänä sai SM-liigan historiassa 1000 runkosarjaottelua täyteen.

Kuuselan osalta näytti toisessa erässä hienolta. Hän syötti kaksi maalia ja toisen erän jälkeen Tappara johti ottelua 3-2.

Kolmannessa erässä Lukko teki kuitenkin kolme maalia ja voitti ottelun varsinaisen peliajan jälkeen 5-4. Kuuselalle juhlaottelusta tuli pettymys.

Kuusela on pelattujen SM-liigan runkosarjaotteluiden kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä ja hyökkääjistä siis ykkösenä. Puolustajista Jan Latvala on pelannut 1230, Markus Kankaanperä 1054 ja Erik Hämäläinen 1001 ottelua.

Kuusela on voittanut kolme Suomen mestaruutta, joista kaksi Tapparassa ja yhden Kärpissä. MoDossa hän on voittanut Ruotsin mestaruuden.

Kuuselan uran merkittävin saavutus on vuonna 2019 voitettu Leijonien ikimuistoinen maailmanmestaruus. Hän pääsi viimein mukaan MM-joukkueeseen jäätyään monta kertaa harjoitusleirillä rannalle ja kiitti kullan arvoisesti.

Tampereella Ilves murisi ärhäkkäästi. Se murskasikin HPK:n peräti 6-1. Kanadalainen Nicholas Baptiste osui Ilvekselle kahdesti.

Lukon viime kaudella Suomen mestariksi valmentanut Pekka Virta otti uudessa seurassaan SaiPassa 3-1 -vierasvoiton JYPistä. Ville Petman vastasi voittomaalista.

Vaasassa Sport jatkoi vahvaa kotiotteluvirettään voittamalla KooKoon 4-3. Michael Keräsen ja Olavi Vauhkosen maalit nostivat Sportin kolmannessa erässä voittoon. Sport ei tällä kaudella ole hävinnyt vielä yhtään kotiottelua.

TPS johtaa sarjaan viiden pisteen erolla toisena olevaan Ilvekseen. Sport seuraa kolmantena pisteen Ilvestä jäljessä tasapisteissä Kärppien ja Pelicansin kanssa.

Kuuselan edustama Tappara on vasta sijalla 13, mutta kirvesrinnat on Ilveksen tavoin pelannut vain neljä ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat NHL-pelaajien voimin olympialaisiin – peliohjelma julkistettu

Kommentoi Facebookissa