Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen EM-finaaliin

Kristiina Mäkelä tositoimissa Eugenen MM-kisoissa. (Kuva Getty Images)

Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen saavuttivat helposti kolmiloikan EM-finaalipaikan. Miesten moukarinheitossa kaikki kolme suomalaista sen sijaan karsiutuivat.

YLEISURHEILU Münchenin EM-kisojen kolmiloikkafinaalissa perjantaina nähdään tositoimissa kaksi suomalaista. Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen selvittivät odotetusti karsinnan.

Mäkelä venytti toisella yrityksellään 14.11. Se riitti lopulta finaaliin.

Salminen saavutti aikuisten arvokisauransa ensimmäisen finaalipaikan tulokella 13.90. Tokion olympialaisissa hän karsiutui tuloksella 14.20 ja Eugenen MM-kisoissa tuloksella 14.21, mutta EM-kisoissa taso ei ole yhtä kova.

Karsintaraja oli 14.40. Sen ylittivät vain Saksan Neele Eckhardt-Noack sekä Portugalin Patricia Mamona. Yli 14 metrin hyppäsi seitsemän kilpailijaa.

Kristiina Halonen juoksi 400 metrin aitajuoksun välieriin. Tuomas Lehtonen jäi vastaavalla matkalla sen sijaan kauas parhaastaan.

Halonen oli erässään neljäs. Suoraan jatkopaikkaan olisi vaadittu sijoittumista kolmen parhaan joukkoon, mutta Halosen aika 56,70 riitti aikavertailun kautta välieräpaikkaan.

Välierissä nähdään kaksi suomalaista. Eugenen MM-kisoissa Suomen ennätyksen 54,60 aitonut Viivi Lehikoinen ansaitsi paikan torstaina juostaviin suoraan rankinginsa perusteella.

Tuomas Lehtosen alkueräjuoksu meni lopussa sekaisin ja se näkyi myös tuloksissa. Lehtosen aika 52,75 oli hänen kauden heikoin. Ennätyksestään hän jäi yli kaksi sekuntia.

Moukarikarsinnassa kaikki kolme suomalaista karsiutuivat. Finaalipaikka ei olisi ollut mahdoton tavoite, kun paikka olisi irronnut tuloksella 73,26.

Henri Liipola oli paras suomalainen tuloksella 71,55. Tuomas Seppänen heitti tuloksen 71,24 ja Aaron Kangas 71,08.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Topi Raitanen ja moukarinaiset EM-finaaliin

Kommentoi Facebookissa