Topi Raitanen ja moukarinaiset EM-finaaliin

Silja Kosonen on Suomen yleisurheilun suurlupaus. (Kuva AOP)

Topi Raitanen saavutti EM-finaalipaikan 3000 metrin esteissä. Silja Kosonen ja Krista Tervo selvittivät tiensä moukarifinaaliin.

YLEISURHEILU Topi Raitanen eteni Münchenin EM-kisoissa 3000 metrin estejuoksun finaaliin. Raitanen oli alkuerässään viides.

Raitanen juoksi järkevän juoksun ollen kärkijoukon mukana. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä viiden juoksijan joukko erottui muilta ja pysyminen siinä riitti Raitaselle, koska viisi parasta pääsi finaaliin.

– Muutaman kerran laskin, että ollaan viiden joukossa. Hoidettiin se mitä piti eli finaalipaikka, Raitanen totesi Ylen haastattelussa.

Kaksi suomalaisheittäjää eteni moukarikarsinnasta finaaliin, vaikka huippuheittoja heiltä ei nähtykään. Silja Kosonen oli karsinnan yhdeksäs tuloksella 68,25. Krista Tervo oli 11:s heitettyään 67,80.

Aleksi Ojalan osalta 35 kilometrin kävelykilpailu päättyi pettymykseen, kun hän jäi kauas kärjestä. Alussa hän käveli hyvin kärkijoukon mukana, mutta kilpailun puolivälin jälkeen neste ei imeytynyt enää ja Ojala joutui oksentamaan.

Oksentelun myötä Ojala putosi kärkitaistelusta. Kilpailun edetessä hänellä alkoivat myös jalat krampata ja se hidasti hänen vauhtiaan entisestään.

Ojala oli kilpailussa sijalla 12, joka on hänen paras arvokisasijoituksensa. Parempaan sijoitukseen olisi ollut kuitenkin mahdollisuuksia.

Naisten kilpailussa Elisa Neuvonen oli tuloksissa kymmenes. Hän ylitti odotukset.

110 metrin aidoissa nähtiin suomalaisittain yllätys, kun Santeri Kuusiniemi eteni jatkoon. Hänen aikansa oli 13,89. Kuusiniemeä auttoi hidasvauhtinen erä.

Elmo Lakka ei pääsyt jatkoon vaikka aitoi ajan 13,75 ja oli selkeästi Kuusiniemeä nopeampi. Myös Ilari Manninen karsiutui hänen aikansa oltua 14,08.

Nathalie Blomqvist karsiutui 1500 metrillä. Hän oli erässään kolmanneksi viimeinen ajalla 4.14,90.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Camilla Richardsson maanantai-illan ainoa suomalaisonnistuja EM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa