Camilla Richardsson maanantai-illan ainoa suomalaisonnistuja EM-kisoissa

Kuva Dreamstime

Camilla Richardsson oli 10 000 metrin EM-finaalissa yhdeksäs uudella ennätysajallaan.

YLEISURHEILU Camilla Richardsson teki hienoa työtä Münchenin EM-kisojen 10 000 metrin juoksussa. Richardsson juoksi yhdeksänneksi ennätysajallaan 32.19,27.

Aiempaa ennätystään kahdeksalla sekunnilla parantanut Richardsson oli innoissaan.

– Hyvältä tuntuu. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen onnistunut hyvin aikuisten arvokisoissa, Richardsson kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Muut maanantai-illan suomalaiset eivät onnistuneet. Karsintakilpailuissa tarjottiinkin vain suomalaispettymyksiä.

Simo Lipsasella ei ollut mitään asiaa kolmiloikan loppukilpailuun. Hän oli karsinnassa 17:s. Lipsanen venytti lukemat 15,93. Jatkopaikka olisi edellyttänyt vähintään tulosta 16,07.

Lipsasen kauden paras tulos on 16,59. Vuonna 2017 hän venytti voimassa olevan Suomen ennätyksen 17,14, mutta ei ole sen jälkeen päässyt vastaavalle tasolle.

Mette Baas ja Milja Thureson olivat 400 metrin alkuerissään viides ja kahdeksas ajoilla 53,02 ja 53,63. Jatkopaikka välieriin olisi aikavertailusta vaatinut tuloksen 52,52.

Baas oli juoksunsa jälkeen harmissaan. Odotukset olivat korkeammalla.

– Aikaan olen tosi pettynyt, vaikka juoksu ja vauhti tuntuivat hyvältä. Ehkä sen olisi pitänyt tuntua huonommalta, Baas kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Salla Sipponen epäonnistui pahasti kiekonheiton karsinnassa. Sipponen heitti tuloksen 56,47, joka ei riittänyt lähellekään jatkopaikkaa.

Tällä kaudella Sipponen on heittänyt 60,58. Kauden parhaastaan hän jäi valitettavan kauas.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaksi suomalaista seiväshypyn EM-finaaliin – Alisa Vainio keskeytti maratonilla

Kommentoi Facebookissa