Kaksi suomalaista seiväshypyn EM-finaaliin – Alisa Vainio keskeytti maratonilla

Elina Lampela haastaa Wilma Murtoa Suomen seiväshypyn kärkitaistossa. (Kuva AOP)

Wilma Murto ja Elina Lampela etenivät Münchenin EM-kisoissa seiväshypyn finaaliin. Alisa Vainion keskeytys maratonilla oli ikävä suomalaispettymys.

YLEISURHEILU Münchenissä käynnistyivät maanantaina yleisurheilun EM-kisat. Kaksi kolmesta Suomen seiväsnaisesta selvitti tiensä finaaliin.

Jopa mitalitoivoksi nostetun ja MM-kisoissa kuudenneksi hypänneen Wilma Murron lisäksi karsinnoista tiensä eteenpäin selvitti suomalaisista Elina Lampela, joka viimein sai onnistumisen aikuisten arvokisakarsinnassa. Saga Andersson karsiutui täpärästi.

Kaikkiaan neljä suomalaisnaista starttasi maanantaina maratonille Münchenin EM-kisoissa. Heistä kovimmat odotukset oli ladattu Alisa Vainioon, joka joutui kuitenkin keskeyttämään kilpailun.

Vainio valitteli huonoa oloa 27 kilometrin kohdalla. Hän keskeytti pian sen jälkeen.

Paras suomalainen kisassa oli Nina Chydenius, jonka sijoitus oli 37:s. Annemari Kiekara saapui maaliin sijalla 46 ja Suvi Miettinen oli 49:s.

Tänä kesänä 100 metrin Suomen ennätyksen juosseen Samuli Samuelssonin vauhti ei riittänyt jatkoon EM-kisojen alkuerissä. Samuelsson kellotti EM-radalla ajan 10,39.

Samuelssonin esitys oli ehdoton pettymys. Häneltä odotettiin huomattavasti parempaa suoriutumista.

Pituushypyn SE-mies Kristian Pulli ei vakuuttanut Eugenen MM-kisoissa eikä yltänyt finaalipaikkaan myöskään Münchenissä. Pulli venytti parhaan tuloksensa 770 viimeisellä hypyllään, mutta jäi finaalipaikasta kolme senttiä. Hän oli karsinnan 14:s.

Viime vuonna Tokion olympialaisissa Pulli venytti finaaliin. Tällä kaudella hänen hyppynsä ei ole kulkenut yhtä hyvin kuin olympiakesänä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Matti Mattsson voitti EM-hopeaa – nousi harvalukuiseen kerhoon

Kommentoi Facebookissa