Kroatia Lionel Messin unelman tiellä – ”Argentiinalla kaikki paineet”

Kuva: Dreamstime

Argentiina ja Kroatia kohtaavat jalkapallon MM-kisojen ensimmäisessä välieräottelussa tiistaina kello 21 Suomen aikaa.

JALKAPALLO MM-jalkapallosta on pelaamatta enää neljä ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan tiistai-iltana, kun Argentiina ja Kroatia kohtaavat välieräottelussa.

Kroatia pelasi neljä vuotta sitten MM-finaalissa, jossa hävisi Ranskalle maalein 2-4. Harva olisi uskonut, että Kroatia pääsi välieriin seuraavissakin kisoissa.

– Odotamme kovaa ottelua todella hyvää joukkuetta vastaan. Mielestäni ei ole aiheellista verrata neljän vuoden takaista ottelua erilaisten asetelmien takia. Tulee haastava ottelu, jossa on vastassa todella hyvä joukkue, kommentoi Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni maanantaina lehdistötilaisuudessa.

Scaloni korostaa asioiden olevan MM-kisoissa pienestä kiinni. Näin kävi Argentiinan puolivälieräottelussa Hollantia vastaan. Hollanti tasoitti viimeisellä minuutilla, mutta Argentiina oli parempi rangaistuspotkukilpailussa.

– Joskus onni on puolellasi. Niin kävi edellisessä pelissä. Mutta tämä on jalkapalloa. Aina paras joukkue ei voita.

Argentiinasta on paikan päällä kymmeniätuhansia faneja. Argentiinaa voisi sanoa kotijoukkueeksi.

– Olemme kiitollisia valtavasta tuesta täällä, kun paikalla on paljon argentiinalaisia. Koko Argentiina tukee meitä, Scaloni iloitsee.

Hollanti-ottelussa argentiinalaiset saivat syytöksiä epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tosin hollantilaisetkin provosoivat parhaansa mukaan.

– Haluan lopettaa tämän keskustelun. Ottelu pelattiin, kuten pelattiin. Joissain peleissä sellaisia asioita tapahtuu. Siellä oli erotuomari jakamassa oikeutta. Kunnioitamme kaikkia joukkueita. En ole samaa mieltä näistä väitteistä epäurheilijamaisesta käytöksestä, Scaloni totesi.

Kroatian haasteena on tiistaina Lionel Messin pysäyttäminen. Viidensissä ja erittäin todennäköisesti viimeisiksi jäävissä MM-kisoissaan Messi himoitsee kultaa.

– Olemme menestyneet erittäin hyvin, kun olemme toista kertaa peräkkäin välierissä. Mutta haluamme enemmän. Pelaamme Lionel Messin vahvistamaa Argentiinaa vastaan. Heillä on kaikki paineet. Luotan pelaajiini. He ovat osoittaneet kykyä voittaa otteluita, totesi Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic tulevan ottelun ennakkoasetelmista.

Kroatia joutui urakoimaan sekä Japania että Brasiliaa vastaan rangaistuspotkukilpailuun saakka. Tosin niin kävi myös neljä vuotta sitten ja silti Kroatia pystyi voittamaan välieräottelussa Englannin.

– Pelasimme kaksi jatkoaikaa kahdessa ottelussa, mutta meillä on voimia jäljellä. Pystymme pelaamaan parhaalla tasollamme Argentiinaakin vastaan. Meillä ei ole ongelmia pelaajien terveyden kanssa. Kaikki ovat pelikunnossa, Dalic toteaa.

Dalicilta kysyttiin myös Argentiinan ja Hollannin ottelun kuumista tunteista. Hän ei usko saman toistuvan Kroatian ja Argentiinan ottelussa.

– Emme provosoidu. Tunteet on pidettävä kurissa. Hollannin ja Argentiinan pelissä tunteet kuumenivat, mutta en usko sellaista tapahtuvan meidän tapauksessamme.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kohupelaaja Cristiano Ronaldo on jalkapallon Elvis Presley

Kommentoi Facebookissa