KRP kertoo suunnitelmissa olleen kaksi muutakin iskua – Turun puukottaja siirrettiin vankilaan

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot kertoo, että tekijä toivoi marttyyrikuolemaa.

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot sanoo, että tekijä toivoi marttyyrikuolemaa. (Kuva AOP)

Tekijä kirjoitti arabiankielisen manifestin ja luki sen Turun Tuomiokirkon luona videolle.

TURUN VEITSI-ISKU Keskusrikospoliisi on avannut esitutkintansa tuloksia koskien Turussa tapahtunutta terroritekona tutkittavaa veitsi-iskua. Teon myöntäneellä pääepäillyllä, 22-vuotiaalla marokkolaisella Abderrahman Bouanane -nimiseksi tunnistetulla miehellä oli yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot kertoo, että tekijä luki Turun Tuomiokirkon luona manifestin videolle. Sen jälkeen hän julkaisi viestin arabiankielisessä suljetussa lyhytviestipalvelussa.

Tekijällä oli suunniteltuna myös kaksi muuta iskua, mutta toisessa kohteessa paikalla oli liikaa ihmisiä, joten hän luopui suunnitelmasta. Toinen vaihtoehto oli suunniteltu samalle päivälle, ja toteutuessaan uhreiksi olisi tullut naisten lisäksi myös miehiä.

Lardotin mukaan tekijä haki marttyyrikuolemaa. Isis ei ole ottanut iskua nimiinsä otaksuttavasti sen johdosta, että pääepäilty jäi henkiin.

Turun Sanomat kertoi tänään, että pysäyttämisen yhteydessä poliisin laukauksesta reiteen haavoittunut Abderrahman Bouanane on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalasta takaisin Turkuun ja Saramäen vankilaan. Häntä on myös jo kuulusteltu sairaalassa.

Poliisilla on edelleen yksi henkilö etsintäkuulutettuna Turun iskun johdosta.

Kommentoi Facebookissa