Kuka ampui liikkuvaa junaa tässä paikassa haulikolla – liittyykö tapaus metsästykseen?

Rata kulkee tapahtumapaikalla vesistön vieressä, välissä on jonkin verran puustoa.

Rata kulkee tapahtumapaikalla vesistön vieressä, välissä on jonkin verran puustoa. (Kuva Poliisi)

Poliisi kaipaa tietoja Ylitorniolla tapahtuneesta junaan kohdistuneesta ampumisesta.

AMPUMISTAPAUS Ylitorniolla Kaulinrannassa Kattilakosken alapuolella ammuttiin haulikolla 3.9.2019 kello 19.25 pohjoisesta etelään 80 km/h nopeudella menevän junan matkustajavaunun oikeanpuoleisiin kahteen ikkunaan ja vaunun sivuseinään sekä ravintolavaunun ikkunaan.

Junavaunun kaksi ikkunaa hajosi säröille ja seinään tuli jälkiä ikkunoiden alapuolelle.
Junavaunun kaksi ikkunaa hajosi säröille ja seinään tuli jälkiä ikkunoiden alapuolelle. (Kuva Poliisi)

Rata kulkee tapahtumapaikalla aivan vesistön vieressä ja välissä on jonkin verran puustoa. Osumajäljet viittaavat 3–5 mm kokoisiin hauleihin. Ampumaetäisyys on ollut junasta noin 30 metrin päässä.

Junavaunun kaksi ikkunaa hajosi säröille ja seinään tuli kolme jälkeä rikkoutuneiden ikkunoiden alapuolelle. Ravintolavaunusta hajosi ikkunan yläosassa oleva tuuletusikkuna. Haulit eivät läpäisseet ikkunoita eivätkä seinää. Ampuminen on voinut tapahtua myös metsästyksen yhteydessä.

Ravintolavaunusta hajosi ikkunan yläosassa oleva tuuletusikkuna.
Ravintolavaunusta hajosi ikkunan yläosassa oleva tuuletusikkuna. (Kuva Poliisi)

Tapahtumassa on ollut pitkään epäselvää mihin vaunuihin osumia on tullut. Juna jatkoi tapahtumapaikalta pysähtymättä matkaa normaalisti seuraavalle pysähdysasemalle Ouluun, jossa vaurioita tarkasteltiin tarkemmin. Juna jatkoi sen jälkeen päätepysäkille Helsinkiin.

Todistajien puhutteluissa on käynyt myöhemmin ilmi, että tapahtumapaikka voi olla myös Aavasaksanvaaran kohdalla ennen Raanujärventien kohtaa pohjoisen suunnasta tultaessa.

Lisäksi on käynyt ilmi, että samana päivänä 3.9.2019 kello 16.00 aikaan Ylitornion ja Pellon välisellä tiellä on ilmeisesti ammuttu myös pohjoisen suuntaan menevän auton tuulilasiin kaksi osumaa. Auton ikkunaan jäi yksi pieni jälki. Autossa olleet henkilöt eivät osanneet kertoa tarkkaa tapahtumapaikkaa, mutta mitään muuta liikennettä tapahtumapaikalla ei ollut.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä numeroon 0295466458 tai sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

  • EDIT 13.00: Lisätty tiedot poliisin puhuttamilta todistajilta

Lue myös: Pysäköinninvalvojan auton takaikkunaan ammuttiin ilma-aseella – toinen kerta samassa paikassa

Kommentoi Facebookissa