Kulisseissa likainen valtataistelu – Antti Rinne jatkaa odotetusti demarijohtajana

Säyseän puheenjohtajakamppailun jälkeen kaikki näyttää seesteiseltä Antti Rinteen SDP:ssä, mutta kulisseissa käytettiin kovia keinoja.

Säyseän puheenjohtajakamppailun jälkeen kaikki näyttää seesteiseltä Antti Rinteen SDP:ssä, mutta kulisseissa käytettiin kovia keinoja. (Kuva AOP)

Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajuus ratkesi jo ensimmäisessä äänestyksessä.

POLITIIKKA Lahden messukeskuksessa puhujakorokkeella nähtiin huojentunut mies, kun SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne valittiin odotetusti jatkokaudelle. Rinne sai ensimmäisellä kierroksella 281 ääntä, Timo Harakka 159 ääntä ja Tytti Tuppurainen 55 ääntä. Toista kierrosta ei tarvittu.

Puheenjohtajakisassa toisteltiin puolueen hyvää henkeä ja vältettiin viimeiseen asti henkilöiden vastakkainasettelua.

– Toivottavasti menestys jatkuu kuntavaaleissa ja SDP tulee olemaan isoin kuntapuolue. Hyvät toverit, suurin, tärkein pyyntöni on se, että lähdetään täältä yhtenäisenä joukkona voittamaan vaalit, te olette upeaa joukkoa, Antti Rinne tuuletti.

Antti Rinne valittiin ensimmäisen kerran puolueen puheenjohtajaksi vuonna 2014, kun hän voitti vaaleissa Jutta Urpilaisen. Nyt Eero Heinäluoman ehdotuksesta Urpilaista ollaan ajamassa puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Aivan näin yksimielistä ei elo ole ollut puolueen pesäkolossa. lltalehden Olli Ainola ruoti kolumnissaan harvinaisen kovin sanoin viime kuukausien tapahtumia. Hänen mukaansa kansanedustaja Krista Kiuru ajoi kyseenalaisin keinoin itseään puoluevaltuuston puheenjohtajaksi – päästäkseen uudelleen ministeriksi, kun SDP nousee valtaan.

Ainola sanoo Kiurun olleen taustalla, kun Antti Rinteen puolesta eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman raivattiin SDP:n puheenjohtajapelistä niin sanotulla ”Lindtmanin listalla”. Työrukkasena Kiurulla olisi ollut mediassa hehkutettu Sanna Marin, ja samalla sivuraiteelle saatiin siirrettyä Marinin tamperelaistoveri Pia Viitanen.

Savun hälvettyä Antti Rinteen asema on jälleen vahva, mutta porilaiseen Krista Kiuruun uskonsa ehti menettää jo hänen oma piirijärjestönsäkin Satakunnassa.

Kommentoi Facebookissa