Kulttuurialan häirintäselvitykset ulottuivat jo Kansallisbalettiin – taiteellinen johtaja vapautettiin esimiestehtävistä

– Olen äärimmäisen pahoillani. Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa, Kennet Greve sanoo asiasta annetussa tiedotteessa.

– Olen äärimmäisen pahoillani. Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa, Kennet Greve sanoo asiasta annetussa tiedotteessa. (Kuva AOP)

Käytöstään anteeksi pyytävä Kenneth Greve jatkaa kuitenkin baletinjohtajana kautensa loppuun.

HÄIRINTÄ Kansallisooppera ja –baletti ovat tänään vapauttaneet Kenneth Greven esimiestehtävistään. Päätös liittyy tanssijoiden esiin nostamaan Greven epäasialliseen käytökseen. Tanssijat ovat tulleet Ylen mukaan esiin omilla nimillään.

Kyse on esimerkiksi kielenkäytöstä liittyen tanssijan ulkonäköön tai yksityiselämän piiriin kuuluviin asioihin. Kansallisooppera ja -baletti ilmoittavat, että ne eivät hyväksy epäasiallista käytöstä, ja organisaatiossa on selkeät toimintamallit tällaisten asioiden ehkäisyyn ja käsittelyyn.

– Olemme keskustelleet tästä tilanteesta avoimesti organisaation sisällä. Työyhteisön hyvinvoinnin kannalta päätös esimiesroolista luopumisesta oli minun ja Kenneth Greven yhteinen, pääjohtaja Gita Kadambi toteaa.

Kansallisbaletin luottamusmies Jouka Valkama toteaa, että tilannetta on käsitelty asianmukaisesti ja käsittely jatkuu ainoastaan organisaation sisällä. Myös tanssijat toivovat työrauhan säilyvän ja esityskauden jatkuvan mahdollisimman normaalisti.

– Olen äärimmäisen pahoillani. Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa. Pyydän käytöstäni anteeksi tanssijoilta ja Kansallisbaletilta. Toivon, ettei tämä vahingoita Kansallisbaletin mainetta ja tulevaisuutta Suomessa, Kenneth Greve sanoo.

Greve jatkaa kuitenkin kymmenvuotisen kautensa loppuun 31.7.2018 asti Kansallisbaletin johtajana.

– Tämä on erittäin valitettava tilanne. Huolimatta tästä arvostamme edelleen Kenneth Greven Kansallisbaletin hyväksi tekemää ansiokasta työtä, Gita Kadambi painottaa.

Ruotsalainen Madeleine Onne nimitettiin viime lokakuussa Kansallisbaletin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Madeleine Onnen nelivuotinen sopimus on määräaikainen 1.8.2018 ̶ 31.7.2022, sisältäen kolmen vuoden lisäoption. Onne toimii tällä hetkellä Houstonin balettiakatemian johtajana Yhdysvalloissa.

Kommentoi Facebookissa