Karmea kolari Spassa – ranskalaiskuljettaja sai surmansa

Span Formula 2-kilpailussa tapahtui lauantain kuolonkolari. Ranskalainen Anthoine Hubert sai surmansa.

Span Formula 2-kilpailussa tapahtui lauantain kuolonkolari. Ranskalainen Anthoine Hubert sai surmansa. (Kuva Formula 2)

Anthoine Hubert kuoli Span Formula 2-kisan rajussa kolarissa.

FORMULA 2 Belgian Spassa tapahtui lauantaina Formula 2-kilpailussa järkyttävä onnettomuus. Ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubertin auto meni rajussa kolarissa kahtia ja Hubert sai surmansa.

Onnettomuus tapahtui Raidillon-kaarteessa. Hubert menetti autonsa hallinnan ja ajautui reunavalliin ja sitä kautta takaisin radalle. Juan Manuel Correa törmäsi Hubertin autoon noin 270 kilometrin tuntivauhdissa.

Kisa keskeytettiin heti, eikä sitä jatkettu, joten arvattavissa oli, että onnettomuus oli hyvin vakava. FIA tiedotti pari tuntia onnettomuuden jälkeen Hubertin saaneen surmansa.

Hubert, 22, oli Formula 2-sarjan pisteissä kahdeksantena. Hän oli voittanut tällä kaudella sprinttikisat Monacossa ja Paul Ricardilla.

Vakavia onnettomuuksia on viime vuosina nähty F1-kisaviikonloppuina vähemmän. F1-kisan edellinen kuolonkolari tapahtui Suzukassa 2014, jolloin ranskalainen Jules Bianchi törmäsi radan sivussa toista autoa siirtämässä olleeseen pyöräkuormaajaan. Bianchi vaipui koomaan ja hän kuoli seuraavana kesänä nizzalaisessa sairaalassa.

Hubertin kuoleman myötä sunnuntain F2-kilpailu on peruttu. Formula ykkösten osakilpailu on määrä ajaa kuitenkin suunnitellusti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ferrari hurjassa iskussa Spassa – Mercedes takamatkalla

Kommentoi Facebookissa