Perheessä draamaa – isälle elinkautinen, tyttärelle lähes kaksi vuotta vankeutta

Irakilaislähtöinen 51-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen ex-vaimonsa murhasta. Yksi jutun asianomistajista oli 20-vuotias tytär, jolla myös on rikosmenneisyyttä.

Irakilaislähtöinen 51-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen ex-vaimonsa murhasta. Yksi jutun asianomistajista oli 20-vuotias tytär, jolla myös on rikosmenneisyyttä. (Kuva Fotolia)

Irakilaistaustainen perheenisä tuomittiin ex-vaimonsa murhasta, tytär huumausainerikoksista.

RIKOS Viime marraskuussa 51-vuotias mies puukotti entisen vaimonsa kuoliaaksi Tampereen Takahuhdissa. Mies iski ex-vaimoaan 16 kertaa veitsellä rintakehän ja vatsan alueelle. Syyttäjän mukaan kyseessä oli suoranainen teurastus. Teon syynä oli sairaalloinen mustasukkaisuus.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta. Hänet määrättiin maksamaan viidelle lapselleen kärsimyskorvauksia yhteensä 65 000 euroa. Päivän Lehti kirjoitti asiasta muun muassa artikkelissa Murhasta syytetty mies naulasi verhot kiinni ja lukitsi ex-vaimon asunnon oven – “Sairaalloista mustasukkaisuutta”.

Yksi murhajutun asianomistajista oli perheen 20-vuotias tytär. Hänelläkin on rikosmenneisyyttä. Käräjäoikeus tuomitsi tyttären hiljakkoin 1 vuoden 11 kuukauden vankeuteen muun muassa huumausainerikoksista. Tuomio on ehdollinen.

Tytär oli vastaajana suuressa huumausainejutussa, joka julkisuudessa on yhdistetty pitkälti jääkiekkoilija Jori Lehterään, vaikka Lehterän osuus oli vähäinen. Kiekkoilija on kiistänyt kaiken, ja hänenkin osaltaan asiaa käsitellään aikanaan Turun hovioikeudessa. Suuressa huumausainejutussa oli vastaajana 22 henkilöä.

Syytteen mukaan 20-vuotias tytär oli antanut jutun päätekijöiden käsitellä kotonaan 450 gramman kokaiinierää sekä ottanut vastaan 50 grammaa kokaiinia. Tyttären kotona olleesta vaa´asta löytyi yhden päätekijän sormenjäljet.

Syytteen mukaan tytär oli ottanut vastaan yhdeltä päätekijältä 15 grammaa kannabista. Tytön hallusta löytyi 0,5 grammaa. Tytön yöpöydän laatikosta löytyi setelinippu, pistooli ja 38 patruunaa. Siitä tuli tuomio ampuma-aserikoksesta.

Kaksikymppisen naisen isä tuomittiin maksamaan tyttärelleen 10 000 euroa korvausta äidin murhan aiheuttamasta kärsimyksestä. Saman korvauksen sai perheen toinen täysi-ikäinen lapsi. Kolmelle alaikäiselle lapselle isä määrättiin maksamaan korvausta 15 000 euroa kullekin.

Lue myös: Ex-vaimon murhasta elinkautinen – mustasukkainen mies ylpeili teollaan

Kommentoi Facebookissa