Ex-vaimon murhasta elinkautinen – mustasukkainen mies ylpeili teollaan

Tekijä määrättiin myös maksamaan viidelle lapselleen korvauksia kärsimyksistä, kahdelle lapselle 10 000 euroa ja kolmelle 15 000 euroa.

Tekijä määrättiin myös maksamaan viidelle lapselleen korvauksia kärsimyksistä, kahdelle lapselle 10 000 euroa ja kolmelle 15 000 euroa. (Kuva AOP)

Lähi-idästä kotoisin ollut mies suunnitteli tekonsa ja murhasi ex-vaimonsa 16 puukoniskulla.

MURHA Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 51-vuotiaan Lähi-idästä kotoisin olleen miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen entisen vaimonsa murhasta. Mies murhasi ex-vaimonsa viime marraskuussa Tampereen Takahuhdissa. Teon syynä oli mustasukkaisuus.

Pariskunta oli eronnut jo vuonna 2009, mutta siitä huolimatta mies oleskeli jatkuvasti entisen vaimonsa ja lastensa kotona. Lapsilleen mies piti ankaraa kuria, ja hän sai pahoinpitelyistä useita tuomioita. Syytetty muun muassa pahoinpiteli yhdeksänvuotiaan tyttärensä, kun tämä oli pitänyt yllään toppia. Mies perusteli tekoaan sillä, että heidän kulttuurissaan ei toppia käytetä.

Syytteen mukaan mies oli entisestä vaimostaan sairaalloisen mustasukkainen. Hän asensi ex-vaimonsa keittiöön valvontakameran ja kuunteli sen avulla keittiössä käytyjä keskusteluja 174 kertaa. Oikeudessa mies perusteli kameran asentamista sillä, että hän halusi valvoa, onko ex-vaimo tekemisissä Isisin miesten kanssa.

Nyt tuomittu mies sai tietää, että entisellä vaimolla on miesystävä. Viime marraskuun lopulla syytetty murhasi entisen vaimonsa iskemällä tätä puukolla 16 kertaa rintakehän ja vatsan alueelle. Syyttäjän mukaan kyseessä oli suoranainen teurastus.

Surmateon jälkeen mies meni tuttavansa luo ja kertoi tälle tappaneensa entisen vaimonsa, koska tämä oli pettänyt häntä muiden miesten kanssa. Sen jälkeen syytetty meni Tampereen poliisilaitokselle, ja kertoi puukottaneensa entisen vaimonsa.

Syyttäjän mukaan kyseessä oli harkittu teko. Mies oli vähän ennen tekoaan kertonut Irakissa tuttavilleen, että hän aikoo tappaa ex-vaimonsa. Mies oli myös myynyt omaisuuttaan alihintaan. Syyttäjän mukaan se osoitti, että hän suunnitteli murhaa ja oli varautunut tekonsa seuraamuksiin. Oikeudenkäynnissä tuli ilmi, että mies oli myös ylpeillyt sillä, että oli surmannut entisen vaimonsa.

Syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Tutkimuksessa selvisi, että tekonsa aikaan mies on ollut täydessä ymmärryksessä. Hän on ollut syyntakeinen ja hänen on täytynyt ymmärtää tekonsa seuraukset. Oikeudessa syytetty myönsi tapon, mutta kiisti murhan.

Syytetty tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin maksamaan viidelle lapselleen korvauksia kärsimyksistä, kahdelle lapselle 10 000 euroa ja kolmelle 15 000 euroa.

  • EDIT klo 22.00: Poistettu tuomitun nimi alaikäisten lasten suojelemiseksi ja heidän edustajansa toivomuksesta

Lue myös: Murhasta syytetty mies naulasi verhot kiinni ja lukitsi ex-vaimon asunnon oven – “Sairaalloista mustasukkaisuutta”

Kommentoi Facebookissa