Murhasta syytetty mies naulasi verhot kiinni ja lukitsi ex-vaimon asunnon oven – “Sairaalloista mustasukkaisuutta”

Murhasta syytetty mies peitti kasvonsa käräjäoikeuden istunnossa.

Murhasta syytetty mies peitti kasvonsa käräjäoikeuden istunnossa. (Kuva Päivän LehtI ja Fotolia)

Lähi-idästä kotoisin oleva 50-vuotias mies oli pahoinpidellyt myös yhdeksänvuotiaan tyttärensä.

MURHASYYTE Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu murhasyyte 50-vuotiaalle miehelle, joka surmasi entisen vaimonsa Tampereen Takahuhdissa viime marraskuun lopussa. Syyttäjän mukaan teon motiivina oli sairaalloinen mustasukkaisuus.

Sekavanoloinen mies marssi tekonsa jälkeen Tampereen poliisilaitokselle ja tunnusti henkirikoksen. Erikoisen tapauksesta tekee se, että kyseessä oli vuoden sisällä kolmas kerta, kun henkirikoksen tekijä vapaaehtoisesti ilmoittautui rikoskomisario Jari Kinnuselle tunnustamaan tekonsa.

Henkirikosta edelsi vuosien perhehelvetti. Pariskunta oli eronnut jo vuonna 2004, mutta mies oleskeli vaimonsa ja lastensa luona kuin kotonaan. Perheessä on viisi lasta, heistä kaksi jo aikuisia.

Lähi-idästä kotoisin ollut mies on saanut useita tuomioita muun muassa lastensa ja vaimonsa pahoinpitelystä. Mies hakkasi 9-vuotiaan tyttärensä, kun tämä oli käyttänyt toppia. Miehen mukaan heidän kulttuurissaan ei toppia käytetä.

Isä naulasi tyttöjen huoneen verhot seinään kiinni, jotta talon ohi kulkevat pojat eivät näkisi sisälle. Isä myös lukitsi vaimon asunnon ovet ulkoa päin, jotta tytöt eivät pääse illalla poikien luo.

– Vastaaja oli pitkäaikaisesti mustasukkaisuudesta seurannut (entisen vaimonsa) toimintaa ja suunnitellut tappamista sekä järjestellyt omaisuuttaan rikoksen varalle, sanoi syyttäjä Mika Mäkinen.

Viime marraskuun lopulla tapahtunutta henkirikosta tutkittiin murhana ja siitä tuli myös syyte. Poliisin mukaan henkirikoksen tekotapa oli erittäin raaka, myös syyttäjä kuvasi tekoa teurastukseksi. Jo esitutkinnan aikana mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Tutkimuksen tulos selviää kaksi päivää kestävän oikeudenkäynnin aikana.

Syytteen mukaan mies surmasi ex-vaimonsa lyömällä häntä veitsellä 16 kertaa vatsan ja rintakehän alueelle. Syyttäjän mukaan kyseessä oli harkittu teko. Ex-vaimostaan järjettömän mustasukkainen mies seurasi entisen vaimonsa elämää muun muassa keittiön lieden taakse piilotetun valvontakameran avulla. Tämä teko toi syytteen salakuuntelusta.

Murhasta syytetty mies on mediatietojen mukaan toiminut Tampereella ravintola-alalla. Hänellä on ollut pientä liiketoimintaa. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Lue myös: Mies pahoinpiteli avopuolisoaan useasti teräaseella – puukolla korvaan, silmästä onneksi ohitse

Kommentoi Facebookissa