Mies pahoinpiteli avopuolisoaan useasti teräaseella – puukolla korvaan, silmästä onneksi ohitse

Asianomistajan kertoman mukaan mies pahoinpiteli häntä juuresveitsellä, nyrkeillä lyöden ja potkien.

Asianomistajan kertoman mukaan mies pahoinpiteli häntä juuresveitsellä, nyrkeillä lyöden ja potkien. (Kuva AOP)

On syytä epäillä, että mies jatkaisi väkivallantekoja ja hän on siksi tällä hetkellä tutkintavankeudessa.

PAHOINPITELY Sunnuntaina 31.3.2019 ruokolahtelaisen 44-vuotiaan miehen epäillään lyöneen 37-vuotiasta avovaimoaan puukolla korvaan ja potkineen sekä lyöneen uhria Ruokolahdella.

Tutkinnassa selvisi, että mies oli sunnuntaina 24.2.2019 uhannut lyödä asianomistajaa teräaseella silmään, mutta lyönti oli osunut tuuletusikkunaan. Asianomistajan kertoman mukaan mies pahoinpiteli häntä juuresveitsellä, nyrkeillä lyöden ja potkien.

Tutkittavana on myös 11.2.2019 epäilty rikos, kun miehen epäillään kaataneen avovaimonsa maahan ja kuristaneen kaulasta. Lisäksi miehen epäillään pahoinpidelleen toista miestä 22.3.2019 siten, että miehelle aiheutui silmäkulmaan haava.

Poliisi kehottaa perheväkivaltaa kokevia hakemaan apua matalalla kynnyksellä esimerkiksi rikosuhripäivystyksestä. On syytä epäillä, että vapaana ollessaan kyseinen 44-vuotias mies jatkaisi vastaavanlaisia väkivallantekoja ja hän on siksi tällä hetkellä tutkintavankeudessa vankilassa.

THL:n mukaan parisuhdeväkivallalle on luonteenomaista prosessinomaisuus ja raaistuminen. Väkivaltainen käytös muuttuu kerta toisensa jälkeen rajummaksi ja seurauksiltaan vakavammaksi. Väkivallantekojen välisenä aikana tekijä saattaa erilaisin tavoin hyvittää tekoaan ja uhri päättää jatkaa yhteiseloa.

THL vastaa seuraavien palvelujen järjestämisestä, joiden käyttäminen on täysin maksutonta:

Lue myös: Väkivaltaa kokenut saa turvakodissa suojan – ”Jokaisella on oikeus ilman uhkaa olevaan elämään”

Kommentoi Facebookissa