Vuoden Kokki on valittu – ”Voittaja Mikko Kaukonen onnistui jokaisessa kilpailutehtävässä”

Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland ja Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikainen, ravintola Farang.

Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland ja Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikainen, ravintola Farang. (Kuva Santeri Stenvall/ ELO-säätiö)

Vuoden Tarjoilijaksi 2019 valittiin Heidi Martikainen ravintola Farangista Helsingistä.

VUODEN KOKKI Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki ja Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikainen, ravintola Farang, Helsinki. Ruoanlaiton ammattilaisten kilpailujen finaalit käytiin Kevätmessuilla.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Lari Helenius, ravintola Olo ja kolmanneksi Johan Kurkela, ravintola Nude.  Vuoden Kokki -kisan parhaana assistenttina palkittiin kokkiopiskelija Claudia Nokkanen, Perho Liiketalousopisto.

– Vuoden Kokki finaalitehtävä oli kaksiosainen ja siinä testattiin finalistien osaamista laaja-alaisesti. Ensimmäinen tehtävä oli valmistaa kolme erilaista ”Street food” -annosta 12 hengelle eli kasvis-, kala- ja äyriäinen. Toisen tehtävän teemana oli ”Old School”, jossa pääraaka-aineena oli islantilainen karitsa ja se esiteltiin vadilta tuomaristolle. Voittaja Mikko Kaukonen onnistui jokaisessa kilpailutehtävässä, kiteyttää kilpailun päätuomari Henry Tikkanen, Vuoden Kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija.

Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki ja kolmanneksi Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki. Parhaina assistentteina palkittiin tarjoilijaopiskelijat Nea Kankaanpää ja Alexandru Rafael Raiciu, Perho Liiketalousopisto.

– Finaalipäivän tehtävät koostuivat baari-, saliruoan valmistus- ja bistrotehtävistä. Finalistien suoritukset olivat erittäin tasaisia, joten kokonaisuudessa korostui myynnin ja suosittelun huomioiminen asiakaspalvelussa suhteessa liikeideaan. Suurimmat erot nousivat tekniikasta, kilpailun ratkaisi asiakaspalvelutaitojen omaksuminen tarjoilijatyöskentelyssä, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija.

Vuoden Kokki 2019 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.  Vuoden Tarjoilija 2019 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Timo Lappi.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Lue myös: Luomukokki-kilpailun voitti Simo Harrivaara – ”Haluan opettaa tyttärelleni oikeanlaisia arvoja elämästä”

Finalistit

Vuoden Kokki 2019 -finalistit

1 Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 1243 p

2 Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1201 p

3 Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 1194 p

4 Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1102 p

5 Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 1093 p

6 Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 1068 p

7 Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 1039p

8 Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 1032 p

Maksimipisteet: 1460 p

Vuoden Tarjoilija 2019 -finalistit

1 Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki, 83,42 p Vuoden Tarjoilija 2019

2 Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 83,25 p

3 Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki, 78,98 p

4 Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, 78,82 p

Kommentoi Facebookissa