Viihteen mestari Jukka Virtanen on poissa – pitkäaikainen sairaus vei palkitun kirjoittajan

Valtion taidepalkinnon saanut Jukka Virtanen on palkittu myös Kultaisella Venlalla elämäntyöstään.

Valtion taidepalkinnon saanut Jukka Virtanen on palkittu myös Kultaisella Venlalla elämäntyöstään. (Kuva AOP)

Suomalaisen viihteen pioneeri Jukka Virtanen on kuollut 86-vuotiaana.

TAITEILIJA Monipuolinen viihdeammattilainen, taiteilija Jukka Virtanen kuoli sunnuntaiaamuna pitkällisen sairauden uuvuttamana 86-vuotiaana. Tapahtuneen ovat Ylelle vahvistaneet Virtasen omaiset.

Suurelle yleisölle Jukka Virtanen on jäänyt mieleen muun muassa television Levyraadin monivuotisena juontajana 1980–1997, jonka jälkeen hänet nähtiin Runoraadissa. Jukka Virtasen kynänjäljestä syntyivät monet sanoitukset ja käsikirjoitukset, hän toimi myös ohjaajana ja kirjailijana. Taiteen valtionpalkinnon Jukka Virtanen sai vuonna 2001.

Suomalaisen viihteen pioneeri Jukka Virtanen kuului VEK-työryhmään – Jukka Virtanen, Aarre Elo, Matti Kuusla – joka voitti vuonna 1965 Montreuxin Kultaisen Ruusun viihdeohjelmallaan Lumilinna. Hän oli myös Uuden Iloisen Teatterin perustajajäseniä. Virtanen on palkittu elämäntyöstään Kultaisella Venlalla vuonna 2012.

Virtanen esitti myös itse pääosin huumoripitoisia kappaleita, hänen sanoituksiaan on levytetty muiden toimesta noin 250. Jukka Virtanen sai vuonna 2008 pitkästä sanoitusurastaan tunnustuksena Juha Vainio -palkinnon.

Jämsänkoskella 25.7.1933 syntynyt Jukka Virtanen oli myös suuri jalkapallon ystävä, jonka kunniaksi on synnyinpaikkakunnalla nimetty jalkapallokenttä. Virtanen pelasi myös itse viihdeammattilaisten Zoom-joukkueessa. Hän on kertonut julkisuudessa kamppailuistaan alkoholin, masennuksen sekä syövän kanssa. Jukka Virtasen poika on näyttelijä Ville Virtanen.

Lue myös: Entinen ministeri ja kirjailija Claes Andersson on kuollut – pitkäaikainen sairaus vei kulttuurivaikuttajan

Kommentoi Facebookissa