Kuorma-auto pillastutti ponin kärryineen – kuljettaja ei jäänyt auttamaan loukkaantunutta tyttöä

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepakona tieliikenteessä.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepakona tieliikenteessä. (Kuva AOP)

Liikenneonnettomuudessa osallisena olleen kuorma-auton kuljettaja on kateissa.

ONNETTOMUUS Huhdintiellä Askolassa sattui 4.5. klo 14.10–14.40 onnettomuus, missä vuonna 2001 syntynyt tyttö loukkaantui. Tyttö oli ollut ajamassa ponin vetämillä kärryillä, kun takaa oli tullut kovalla vauhdilla kuorma-auto.

Kuljettaja ei ollut hidastanut vauhtiaan, vaikka huomasi ponin pillastuneen ison auton aiheuttamasta äänestä. Toinen ponikärryssä olleista tytöistä ehti hypätä pois, mutta vuonna 2001 syntynyt tyttö ei pystynyt, vaan lensi kärryjen jalkatilaan ja ponin jalkoihin. Tyttö raahautui polvillaan maassa, pillastuneen ponin jatkaessaan juoksua. Kun tyttö lopulta putosi kyydistä, jatkoi poni matkaansa kärryt perässään.

Kuorma-auton kuljettaja pysähtyi kymmenien metrien päähän kauemmas ja kertoi jatkavansa ottamaan ponia kiinni autollaan. Loukkaantunutta tyttöä kuljettaja ei jäänyt auttamaan. Tyttö toimitettiin myöhemmin sairaalahoitoon, missä hänen polviinsa ommeltiin useita tikkejä.

Kuorma-auto oli väriltään punainen ja siinä oli sininen takaosa. Kuljettaja oli noin 25-vuotias, lyhyehkö ja pukeutunut heijastintakkiin. Kuljettajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja voi ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisille. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepakona tieliikenteessä.

Lue myös: Ravihevonen pääsi ohjastajalta irti – hevosen ja miehen hengen vaatinut kuolonkolari valtatiellä

Kommentoi Facebookissa