KuPS palasi kärkeen – viime kauden mestarivalmentaja tappiokierteessä

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari .

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari. (Kuva AOP)

KuPS palasi Veikkausliigan kärkipaikalle. Joukkueen viime kauden mestarivalmentaja on SJK:n valmentajana tappioputkessa.

JALKAPALLO Hallitseva jalkapallon Suomen mestari Kuopion Palloseura palasi Veikkausliigan kärkipaikalle voitettuaan sunnuntain kotiottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon 2-1. KuPS jatkaa sarjassa kuuden kierroksen jälkeen myös tappioitta.

Ottelun hahmo oli Veikkausliigan tämän hetken kuumin pelaaja Ilmari Niskanen. Hän antoi kulmapotkun, josta SJK rähmi pallon omiin. Niskanen teki itse myös ottelun voittomaalin.

Niskanen on kuumien siirtohuhujen kohteena. Häntä kohtaan löytyy kiinnostusta eurokentiltä. Niskasta on spekuloitu myös maajoukkueeseen ja Huuhkajien ensi vuoden EM-kisaryhmään.

KuPSin ja Niskasen valmensi viime kaudella Suomen mestareiksi Jani Honkavaara, joka kauden päätyttyä vaihtoi SJK:hon. Honkavaaran paluu Kuopioon tuotti tappion.

SJK on hävinnyt kolme perättäistä ottelua. SJK on viime vuosina jaellut valmentajapotkuja ahkerasti, mutta Honkavaara tietää, ettei Pohjanmaalle kannata tulla pelkäämään.

HIFK erotti viime maanantaina päävalmentajansa Tor Thodesenin. Sen jälkeen joukkue on ottanut kaksi voittoa.

Juttuvinkki: Totta se on, Suomi oli mukana Moskovan 1980 olympiajalkapalloturnauksessa!

Sunnuntaina HIFK nuiji Ahvenanmaalla IFK Mariehamin 3-0. Sarjataulukossa HIFK nousi jo viidenneksi.

Sarjassa neljäntenä oleva FC Honka jatkaa sarjassa KuPSin tavoin tappioitta. Honka voitti sunnuntain kotiottelussaan Martin Gonzalezin maalilla RoPSin 1-0. RoPS on sarjassa toiseksi viimeisenä.

FC Inter nousi sarjassa kakkospaikalle voitettuaan Valkeakoskella Hakan 2-0. Inter on pisteen KuPSia perässä.

Kolmantena oleva HJK on jäänyt KuPSista kaksi pistettä. HJK on pelannut kuitenkin yhden ottelun KuPSia ja Interiä vähemmän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin kaudelle umpisurkea päätös

Kommentoi Facebookissa