Poliisi haki eksyneen marjastajan yöllä metsästä – pohjoisen hillasoilla on ollut kadoksissa ennätysmäärä ihmisiä

Hillat voivat kasvaa vaikeakulkuisilla alueilla, joilla kulkiessa ihminen väsyy ja unohtaa paluureittinsä.

Hillat voivat kasvaa vaikeakulkuisilla alueilla, joilla kulkiessa ihminen väsyy ja unohtaa paluureittinsä. (Kuva AOP)

Metsään eksyneiden suuri määrä selittyy poliisin mukaan hyvällä hillavuodella.

ETSINNÄT Sunnuntaina 26.07. klo 23.40 aikaan hätäkeskukseen soitti Oulun pohjoiselta alueelta Siuruanjoen tuntumasta nainen ja kertoi olevansa eksyksissä. Hän oli lähtenyt illalla klo 19.00 marjastamaan läheiselle suolle, jonne oli eksynyt.

Paikalle hälytettiin poliisipartioita, joista ensimmäisenä paikalle saapunut partio alkoi RPAS:lla haravoida lähimaastoa ilmasta käsin. RPAS on lyhenne sanoista Remotely Piloted Aircraft System, kauko-ohjatun ilma-aluksen käytön kokonaisjärjestelmä, eli etsinnässä käytettiin pienoislennokkia.

Juttuvinkki: Marjastuskausi näkyy metsään eksyneiden piikkinä – reppuun eväät, kaulaan pilli ja kännykkään virtaa

Lähes samanaikaisesti koirapartio siirtyi maastoon etsinnöille. RPAS sai etsittävästä havainnon noin 10 minuutin päästä ja poliisi avusti voipuneen marjastajan paikalle hälytettyyn sairasautoon, joka toimitti hänet Oulun yliopistolliseen sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Poliisi muistuttaa marjastajia ja muita maastossa liikkuvia varaamaan riittävästi juomaa ja evästä mukaansa. Pohjoisen hillasoille on tänä vuonna eksynyt ennätysmäärä marjastajia. Muutama päivä sitten Oulun ja Lapin poliisi olivat pelastaneet jo liki sata marjastajaa.

Metsään eksyneiden suuri määrä selittyy poliisin mukaa hyvällä hillavuodella. Hillat puolestaan voivat kasvaa vaikeakulkuisilla alueilla, joilla kulkiessa ihminen väsyy ja unohtaa paluureittinsä.

Lue myös: Iäkäs nainen lähti hillametsälle ja jätti matkapuhelimen kotiin – eksynyt onnistuttiin pelastamaan ja kannettiin ambulanssiin

Kommentoi Facebookissa