Iäkäs nainen lähti hillametsälle ja jätti matkapuhelimen kotiin – eksynyt onnistuttiin pelastamaan ja kannettiin ambulanssiin

Pienoiskopteri havaitsi kadonneen vanhuksen iltamyöhällä maastosta.

Pienoiskopteri havaitsi kadonneen vanhuksen iltamyöhällä maastosta. (Kuvituskuva Sami Hätönen/ Poliisihallitus)

Poliisin kauko-ohjattava drooni löysi kadonneen marjastajan lauantaina Tervolassa.

ETSINTÄ Meri-Lapin poliisi sai lauantaina 11.7. klo 17 ilmoituksen Tervolassa kadonneesta iäkkäästä, lähes 80-vuotiaasta naisesta. Nainen oli lähtenyt klo 13 aikaan päivällä katsomaan hilloja, jättäen matkapuhelimen kotinsa pöydälle, jotta se ei tipu metsään.

Kadonneen hillastajan mies otti yhteyttä hätäkeskukseen, jonka jälkeen poliisi käynnisti etsinnät kadonneen löytämiseksi. Etsinnöissä apuna poliisi käytti mönkijöitä sekä kauko-ohjattavaa helikopteria, eli droonia. Lisäksi virka-apuna paikalle saapui koirapartiot puolustusvoimien varikolta Tervolasta ja mukaan liittyi myös vapaaehtoisen pelastuspalvelu 15-henkinen ryhmä.

Juttuvinkki: Poliisi löysi kansallispuistoon eksyneen äidin ja kuusivuotiaan pojan – drone ja matkapuhelimen paikannus etsijöiden apuna

Iltakymmeneltä poliisin drooniohjaaja paikallisti tumman hahmon maastossa, noin 600 metriä tiedetystä kadonneen lähtöpaikasta. Löydettäessä henkilö ei kyennyt omin avuin liikkumaan, mutta saatiin yhteisvoimin kannettua maastossa 300 metriä ambulanssille hoitoon.

Poliisi kehottaa kansalaisia ottamaan juomista ja välipalaa, sekä täydellä akulla varustetun matkapuhelimen lyhyillekin matkoille marjaretkille mukaan, jotta avun hälyttäminen paikalle on mahdollista. Mahdollisen eksymisen sattuessa älä hätäänny, siirry näkyvälle paikalle esimerkiksi metsäaukealle, pysy paikallasi ja soita hätäkeskukseen.

Lue myös: Kalastamaan lähtenyt jäi palaamatta rantaan – mies löytyi merestä menehtyneenä

Kommentoi Facebookissa