Vesijetti kaatui ja aikuinen sekä kaksi lasta joutuivat veden varaan – pelastusliiveistä oli paljon apua

Päälle puetut pelastusliivit auttoivat mereen joutuneita henkilöitä heidän odotellessaan apua paikalle.

Päälle puetut pelastusliivit auttoivat mereen joutuneita henkilöitä heidän odotellessaan apua paikalle. (Kuvituskuva AOP)

Kylmettyneet lapset toimitettiin Merivartioston veneellä ensihoidon tarkastettavaksi mökkirantaan.

ONNETTOMUUS Meripelastuskeskus Turku sai hätäilmoituksen kaatuneesta vesijetistä ja ihmisistä vedessä Pyhärannan Rihtniemen edustalla sunnuntaina kello 16.30. Tehtävään hälytettiin Merivartioston yksiköitä Raumalta, meripelastushelikopteri Turusta, useita Pelastuslaitoksen yksiköitä ja ensihoito.

Yksi aikuinen ja kaksi lasta olivat olleet ajelulla vesijetillä, joka oli kaatunut ja henkilöt olivat joutuneet veden varaan. Retkimeloja oli havainnut avuntarvitsijat ja hälytti apua. Mökillä Rihtniemessä oli myös havaittu tilanne ja lähdetty veneellä apuun.

Juttuvinkki: Ämpäri voi pelastaa hukkuvan hengen – näin pelastus tapahtuu tavallisella muoviämpärillä

Merivartioston yksikön saapuessa paikalle, oli pelastusliiveihin pukeutuneet henkilöt nostettu vedestä jo apuun tulleen moottoriveneen kyytiin. Päälle puetut pelastusliivit auttoivat kelluttamaan mereen joutuneita henkilöitä heidän odotellessaan apua paikalle.

Kylmettyneet lapset toimitettiin Merivartioston veneellä ensihoidon tarkastettavaksi mökkirantaan ja vesijetti hinattiin moottoriveneen toimesta myös mökkirantaan. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Lue myös: Monen roolin merivartija on koulutettu auttamaan – ”Mitään ei jätetä sattuman varaan”

Kommentoi Facebookissa