KuPS pitää Suomen värejä pystyssä – haaste seuraavaksi todella kova

KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana.

KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana. (Kuva Fotolia)

KuPS jatkaa europeleissä. Inter ja RoPS tipahtivat.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura eteni jalkapallon Eurooppa-liigassa toiselle karsintakierrokselle pelattuaan torstaina Valko-Venäjällä FC Vitebskiä vastaan 1-1-tasapelin. Ensimmäisen ottelun Kuopiossa KuPS oli voittanut 2-0, joten jatkopaikka heltisi kuopiolaisille lukemin 3-1.

FC Inter voitti Turussa tanskalaisen Bröndbyn 2-0, mutta ensimmäisen ottelun joukkue oli hävinnyt 1-4. Bröndby voitti otteluparin 4-3.

Rovaniemen Palloseura hävisi kotiottelussaan skotlantilaiselle Aberdeenille 1-2. RoPS johti peliä 1-0 ja olisi sillä tuloksella mennyt jatkoon. Aberdeen voitti otteluparin kuitenkin 4-2.

Ensimmäinen kierros meni suomalaisilta odotetusti. KuPSin jatkopaikkaa pidettiin mahdollisena, mutta Inter ja RoPS olivat suurempia seuroja vastaan selkeitä altavastaajia.

KuPSin pelaaja Ilmari Niskanen totesi YLE:lle, ettei peliesitys Valko-Venäjällä ollut täydellinen, mutta tuloshan oli tietysti hyvä.

– Olihan tämä meiltä hieno onnistuminen, mutta emme ole kuitenkaan vielä voittaneet oikeastaan mitään. Tämä pitää nollata nopeasti, ei tässä vielä ole juhlien aika, Niskanen sanoi.

Seuraavaksi KuPS kohtaa puolalaisen Legia Varsovan. KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana.

– Legia saattaa olla vielä jopa kovempi kuin Kööpenhamina, jota vastaan pelasimme tasaiset ottelut. En näe mitään syytä, miksemme voisi mennä jatkoon Legiaa vastaan. Peliä pitää tietysti parantaa, Niskanen sanoi YLE:n mukaan.

Ensimmäinen ottelu pelataan ensi torstaina 25. heinäkuuta Varsovassa. Kuopiossa pelataan 1. elokuuta.

Europelejä jatkaa myös HJK. Se kohtaa Mestareiden liigan karsinnan toisella kierroksella serbialaisen Punaisen Tähden eli Crvena Zvezdan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK selvisi lilliputista piinan jälkeen – seuraavaksi todella kova vastustaja

Kommentoi Facebookissa