KuPS taisteli upeasti, mutta putosi – ”Olen totta kai ylpeä”

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta.

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta. (Kuva AOP)

KuPS taisteli Legia Varsovaa vastaan Kuopiossa maalittoman tasapelin. Legialle tulos riitti jatkopaikkaan.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura taipui Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella Puolan pääsarjan mahtiseuralle Legia Varsovalle yhteismaalein 0-1. Torstaina toisessa osaottelussa Kuopiossa pelattiin maaliton tasapeli.

Maalittomasta lopputuloksesta huolimatta torstain ottelu oli täynnä tapahtumia. KuPS loi hyvän määrän maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu. Legia pääsi yrittämään 86. minuutilla rangaistuspotkusta, mutta Otso Virtanen torjui kudin tyylikkäästi.

– Olen totta kai todella ylpeä, laitoimme Puolan jättiläisen melko lailla polvilleen täällä. Jokainen jätkämme laittoi kaiken likoon ja Otso nappasi vielä lopussa pilkun kiinni. Hän teki sen, kun sitä tarvitsimme ja saimme vielä mahdollisuuden tulla tasoihin. Loimme hyvin painetta, mutta se ei ihan riittänyt, päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi VeikkausTV:n haastattelussa.

– Tällaisen yleisön edessä, tällaista vastustajaa vastaan ja meiltä tuollainen esitys. Olen todella ylpeä joukkueesta. Tämä päivä menee ihan huippukategoriaan valmennusurallani ja pysyy siellä varmasti pitkään. Kokonaisuutena tämä oli meiltä hyvä ottelupari, vaikka maalitili jäi korkkaamatta. Pääsimme lähelle, mutta se ei nyt riittänyt, Honkavaara jatkoi.

Legia Varsova lähti ottelupariin ylivoimaisena suosikkina. Ensimmäisessä osaottelussa KuPS osoitti, ettei vastustaja pääse helpolla oltuaan hyvin lähellä vierasmaaliakin. Jos loistopaikka olisi hyödynnetty, olisi KuPS edennyt otteluparista jatkoon.

Suomalaisseuroista FC Inter ja RoPS tipahtivat Eurooppa-liigan karsinnassa jo ensimmäisellä kierroksella. Europelejä Veikkausliigan seuroista jatkaa enää HJK, joka hävisi Mestareiden liigan karsinnan toisella kierroksella Belgradin Crvena Zvezdalle, mutta jatkaa vielä Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella.

HJK kohtaa Eurooppa-liigan karsinnassa Latvian mestarin FC Rigan. Riikalaisryhmä kukisti toisella kierroksella puolalaisen Piast Gliwecin maalein 2-1. Yhteismaaleissa päädyttiin 4-4 -lukemiin, mutta FC Riga oli viimeistellyt kaksi vierasmaalia viikko sitten Puolassa.

Riiassa pelataan ensi torstaina 8. elokuuta ja Helsingissä 15. elokuuta. HJK-FC Riga -otteluparin voittaja etenee viimeiselle karsintakierrokselle, jossa on tarjolla paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Miksi Punaisen Tähden kaatanut HJK kompuroi Veikkausliigassa? – ”Menee läpsyttelyksi, ei ole draivia”

Kommentoi Facebookissa