Miksi Punaisen Tähden kaatanut HJK kompuroi Veikkausliigassa? – ”Menee läpsyttelyksi, ei ole draivia”

HJK:lla on riittänyt vaikeuksia kaudella 2019.

HJK:lla on riittänyt vaikeuksia kaudella 2019. (Kuva AOP)

HJK on alisuorittanut Veikkausliigassa, mutta kaatoi Mestareiden liigassa viime kaudella Liverpoolin voittaneen Belgradin Punaisen Tähden.

JALKAPALLO HJK onnistui voittamaan Mestareiden liigan karsinnassa Serbian huippuseuran Belgradin Punaisen Tähden Helsingissä 2-1. Vaikka Punainen Tähti meni jatkoon yhteismaalein 3-2, oli voitto HJK:ta kova suoritus.

–Totta kai hyvältä tuntuu voitto. On ollut heikompia Veikkausliigan matseja ja se on ärsyttänyt. Mutta tietenkin harmittaa tässäkin, ettei menty jatkoon. Mutta elämä on. Tätä tää on, kommentoi HJK:n pelaaja Nikolai Alho.

Ensimmäisessä ottelussa Belgradissa HJK keskittyi puolustamiseen. Sillä taktiikalla ei pitkälle päästy Punaisen Tähden voitettua 2-0 ja ratkaistua otteluparin jo aika pitkälti.

Helsingissä taktiikka muuttui. Voitto tuli, mutta jatkopaikka jäi kuitenkin kolmen maalin päähän.

– Päätettiin, että hyökätään enemmän. Minunkin rooli oli aika hyökkäävä ja aika paljon joutui ravaamaan tänään edes takaisin, Alho sanoi.

Toisen puoliajan alussa Sebastian Dahlström maalasi HJK:n 1-0 -johtoon. Yksilösuoritus oli komea.

– Ihan huikea se askellus. Ihan huikea. Olen sanonut sille, että vedä enemmän. Se syöttää tosi usein. Pitää vedellä enemmän niin tapahtuu tälleen, Alho hehkutti Dahlströmin maalia.

HJK piti Punaista Tähteä ahtaalla, mutta vastustaja sai kaivettua ratkaisevan maalinsa.

– Niiden tasoitusta ennen vähän liian isolla riskillä mentiin. Mutta oli pakko ottaa riskejä, jos haluttiin voittaa. Voitettiin matsi, mutta ei riittänyt, Alho harmitteli.

HJK on pelannut Veikkausliigassa alavireisesti. Mestareiden liigan karsinnassa HJK pystyi kuitenkin haastamaan Serbian kärkiseuran. Mistä moinen ero johtuu?

– Just naureskeltiin, että mikä ero oli VPS-matsiin. En osaa sanoa, mistä johtuu, mutta meillä jätkillä riittää kapasiteettia, mutta se olisi pakko tuoda Veikkausliigan peleihin kanssa, Alho hämmästeli.

Veikkausliigassa HJK ei ole löytänyt samaa virettä.

– Menee jotenkin sellaiseksi läpsyttelyksi liian helposti ja sitten ei ole tommoista draivia. En tiedä, mistä johtuu. Tänään näytettiin, mitä osataan, Alho arvioi.

Ensi viikolla HJK jatkaa europelejään vielä Eurooppa-liigan karsinnoissa. Vastustaja selviää myöhemmin.

– Voitto Punaista Tähteä vastaan, se on hieno juttu. Totta kai tämä antaa itseluottamusta jätkille, että voidaan voittaa näitä kovia matseja. Se vierasmaali on tosi tärkeä. Ei kyllä 0-2:ta vieraissa, kommentoi Alho Punainen Tähti-pelien annista seuraavaa haastetta ajatellen.

Teksti Otto Palojärvi, Telia 5G-areena

Lue myös: HJK:n voitto ei riittänyt – sotarikollisen kuva ja Kosovon liput eivät johtaneet väkivaltaan

Kommentoi Facebookissa