KuPS vahvasti kärjessä – VPS palaa Veikkausliigaan

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan rahakkaimpia joukkueita (Kuva AOP)

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan rahakkaimpia joukkueita. (Kuva AOP)

KuPS ja HJK voittivat lauantain ottelunsa, joten KuPS johtaa Veikkausliigaa yhä kolmella pisteellä. Lauantaina myös varmistui VPS:n paluu pääsarjatasolle.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura taisteli lauantaina Turussa 3-2 -voiton FC Interistä. Ottelun hahmo oli Huuhkajistakin tuttu Urho Nissilä, joka 80. minuutilla viimeisteli voittomaalin.

Nissilä myös syötti kaksi muuta KuPSin maalia. Hän pelaa elämänsä kautta ja on saanut myös paikan Suomen A-maajoukkueessa.

KuPS johtaa sarjaa yhä kolmen pisteen turvin. Toisena oleva HJK voitti vieraissa Ilveksen 3-2.

– Peli oli odotetunlainen syksyn peli pomppuisella nurmella ja kovassa tuulessa. Ei hienouksia, mutta paljon taistelua irtopalloista ja kaksinkamppailuja. Tähän meillä kesti hetki päästä sisään, mutta reagoimme aikaiseen takaiskuun hyvin ja kontrolloimme peliä pitkälti, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuransa tiedotteessa.

– Lopussa meidän maalilla oli painetta, joka on luonnollista, kun vastustaja nostaa niin paljon pelaajia ylös, jonka Ilves myös teki hyvin. Me emme käyttäneet pallollisia hetkiämme tarpeeksi laadukkaasti, mutta pääosin hoidimme paineen kuitenkin hyvin. Tärkeintä tänään oli kolme pistettä, ja sen saimme kokonaisuutta katsoen ansaitusti, Koskela jatkoi.

Kaudesta on jäljellä kolme kierrosta. KuPS ja HJK kohtaavat kauden päätöskierroksella Kuopiossa, mutta mestaruus voi ratketa KuPSin eduksi jo sitä ennen, jos HJK töpeksii.

Inter on KuPS-tappiostaan huolimatta sarjassa yhä kolmantena. SJK on neljäntenä pisteen Interiä jäljessä pelattuaan vieraissa 2-2 -tasapelin HIFK:ta vastaan.

Veikkausliigan putoaja ei vielä varmistunut. KTP voitti kotiottelussaan yllättäen FC Hongan 2-0 ja säilytti mahdollisuutensa sarjapaikkaan, kun toiseksi viimeisenä oleva AC Oulu hävisi IFK Mariehamnille 1-2. KTP:lle voitto oli vasta kauden toinen.

Toki KTP:n säilyminen pääsarjatasolla edellyttäisi päätöskierroksilla jättiyllätystä. AC Oululle riittäisi suoran putoamisen välttämiseen kaksi pistettä, vaikka KTP kaikki ottelunsa voittaisikin.

Lauantaina varmistui Vaasan Palloseuran paluu Veikkausliigaan. Se varmisti Ykkösen voittonsa kukistettuaan Gnistanin 4-1.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi hakee naisten jalkapallon EM-kisoja

Kommentoi Facebookissa