Kurikassa viritellään jälleen amorin nuolia – ”Nyt on pistettävä kaikki peliin!”

Supisuomalaisen sinkkumarkkinatapahtuman pääroolissa ovat tunteet, joita ei tarvitse tällä kertaa myöskään peitellä.

Supisuomalaisen sinkkumarkkinatapahtuman pääroolissa ovat tunteet, joita ei tarvitse tällä kertaa myöskään peitellä. (Kuva Anne Anttila)

Rakkausfestareilla heilaa haetaan tosimielellä ja usein myös taustajoukkojen vahvistuksella.

TAPAHTUMA Kurikan Haku Päällä -tapahtumaan ei tulla nuttu kireällä. Heinäkuun 14.–15. päivänä 20-vuotisjuhlaansa viettävä rakkausfestivaali on osoitus siitä, että myös pohojalaaset kaipaavat rinnalleen rakkautta.

– Tottajukolauta! Akanotto on käyny mullaki mieles, mutta äiree vähä epärööttöö, notta tarttemmako sitä ny viälä, Hannuksi itsensä esittelevä poikamies veistelee.

Kolmikymppinen Hannu on yksi niistä monista, jotka ovat käyneet kotipaikkakuntansa rakkausfestivaaleilla jo vuosia. Myös Vähäkyröstä kotoisin olevan Petri, 32, kertoo olevansa akanhakuviikonlopun vakiokasvoja.

– Viides kerta toden sanoo tai sitten ei. Viime kerralla otin myös isän mukaan. Hänellä kun on enemmän kokemusta naisista, niin voin tarvittaessa turvautua asiantuntijaneuvoihin, Petri paljastaa naureskellen.

Mutta minkälaista morsiankandidaattia Petri ja hänen isänsä sitten hakevat?

– Ulkonäöllä ei ole suurtakaan väliä, mutta luonteeltaan täytyy olla mukava. Olisihan se mukava lisämauste, jos tyttöystävältä löytyisi myös huumoria ja jonkin verran myös keittiötaitoja. Tulikohan tässä nyt liikaa vaatimuksia? No, jos on kiva, niin se riittää, Petri pohdiskelee.

Rakkausviikonloppu tuo Kurikkaan tuhansia ihmisiä, joista osa uskaltautuu jopa kokeilemaan aitoon maalaistyyliin traktorin ajamista.
Rakkausviikonloppu tuo Kurikkaan tuhansia ihmisiä, joista osa uskaltautuu jopa kokeilemaan aitoon maalaistyyliin traktorin ajamista. (Kuva Anne Anttila)

Kolmen ikäpolven sinkkumarkkinat

Suomen ainoan rokkia ja rakkautta sisältävän sinkkumarkkinatapahtuman ympärille odotetaan edellisvuosien tapaan tuhansia vieraita. Rakkausfestivaalien taiteellinen johtaja Timo Kivistö on tyytyväinen festivaalien kehityskaareen ja luonnollisesti myös sen alkuperäisen tarkoituksen toteutumiseen.

– Moni on lähtenyt kotimatkalle heila käsipuolessa. Osa rakkaustarinoista on edennyt jopa alttarille saakka, joten Kurikan rakkausfestarit ovat kova haastaja nettitreffeille, Kivistö myhäilee tyytyväisenä.

Kurikkaan saapuvien heilanhakijoiden ikäjakauma on pohojalaasittain komea. Nuorimmat ovat kaksikymppisiä ja vanhimmat ovat vauhdikkaita kuusikymppisiä.

Vaikka rakkausfestareiden ikäjakauma on kunnioitettavan laaja, niin yhdistävänä tekijänä toimii kuitenkin perinteistä kiinni pitäminen. Moni on syystä tai toisesta yksinäinen, mutta kyllästynyt hakemaan seuraa netistä.

– Osa sinkuista ei välttämättä edes hae seuraa, mutta haluavat kuitenkin tulla kokeilemaan charminsa tehokkuutta paikan päälle. Mutta, joskus näille ikisinkuille käykin vanhanaikaisesti ja rakkaus kävelee vastaan jo ensimmäisenä iltana, Timo Kivistö paljastaa naureskellen.

Rakkausfestivaalien toiminnanjohtaja Jemina Ala-Harja iloitsee tapahtuman saaneesta suosiosta. – Sinkut ovat valmiita jalkautumaan ja etsimään rakkautta niin sanotusti tosielämän tyyliin.
Rakkausfestivaalien toiminnanjohtaja Jemina Ala-Harja iloitsee tapahtuman saaneesta suosiosta. – Sinkut ovat valmiita jalkautumaan ja etsimään rakkautta niin sanotusti tosielämän tyyliin. (Kuva Anne Anttila)

Hyväntuulen festivaali

Haku Päällä -tapahtuman toiminnanjohtaja Jemina Ala-Harja kuvailee Kurikan sinkkumarkkinoita hyväntuulen viikonlopuksi. Tapahtumalla on hyvä noste.

– Vuodesta toiseen Kurikkaan tullaan kokemaan, näkemään ja ennen kaikkea etsimään sydämelle se kadoksissa ollut puolikas, Jemina iloitsee.

Härmästä kotoisin oleva Teija myöntää kokeilleensa myös charminsa testausta, mutta laimein lopputuloksin. Kolmannen polven sinkuksi itseään kutsuva härmänleidi haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei hyväksi havaituista yksineläjän päivistä kannata ihan turhan takia luopua.

– Äidin unelmavävyn täytyy olla fiksu, pitkä, komea, atleetti, hyvätapainen, lapsi- ja eläinrakas, työteliäs, kiltti ja uimataitoinen. Myös hallittu rahankäyttö ja hyvät hampaat katsotaan eduksi. Mitä luulet. Löytyyköhän näillä kriteereillä Kurikan raitilta minulle sopiva mies?

  • Haku päällä -festivaalien kotisivuille pääset tästä.

Kommentoi Facebookissa