Lähes tuhat junioria sai tukea jääkiekkoharrastukseen – summa yhteensä noin miljoona

Suomen Jääkiekkoliitto on keväästä 2011 alkaen tukenut vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden jääkiekkoharrastamista.

Suomen Jääkiekkoliitto on keväästä 2011 alkaen tukenut vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden jääkiekkoharrastamista. (Kuva Fotolia)

Varat ovat peräisin lahjoittajilta, yhteistyökumppaneilta, MM-kisojen voittovaroista ja kampanjoista.

JÄÄKIEKKO Kauden 2019–2020 D-, C- ja B- junioreilla oli keväällä mahdollisuus hakea taloudellista tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin. Hakemukset on nyt käsitelty ja peräti 949 pelaajaa ympäri Suomen saa syyskuussa Suomen Jääkiekkoliitolta tukea kustannusten kattamiseksi.

Yhteensä tukea maksetaan 988 900 euroa. Tukea haki yhteensä 1 196 junioria 126 seurasta ympäri maan.

– Kaikille tukea hakeneille emme valitettavasti voi tarjoilla ilouutisia, mutta onneksi tukea voi tarvittaessa hakea myös muualta, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Suurimmilla seuroilla on omat tukijärjestelmänsä ja vanhempien ikäluokkien pelaajien on vuoden lopussa mahdollisuus hakea tukea myös Pelaajayhdistyksen kautta.

Jääkiekkoliiton tukien haussa kriteereinä tukien saamiselle ovat perheen taloudellisen tilanteen lisäksi muun muassa pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja kyseessä olevien ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Tukea hakeneet pelaajat saavat tiedon tukipäätöksistä omalta seuraltaan. Tuki on henkilökohtainen ja summat on porrastettu harrastamisen kustannusten tavoin ikäluokittain: D-junioreiden tuki on 700, C-junioreiden 1 100 ja B-junioreiden 1 300 euroa.

Syksyisin tukea harrastamisen kustannuksiin voivat hakea kiekkoharrastuksensa alkupäässä olevat E- ja F-juniorit. Pelaajien ohella seurat voivat hakea tukea Leijona-kiekkokoulujen vapaapaikkoihin.

Suomen Jääkiekkoliitto on keväästä 2011 alkaen tukenut vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden jääkiekkoharrastamista yhteensä 4 524 800 eurolla. Varat ovat peräisin yksityisiltä lahjoittajilta, yhteistyökumppaneilta, MM-kisojen voittovaroista ja erilaisista hyväntekeväisyyskampanjoista.

Lue myös: Pelastakaa Lapset sai ennätystuoton lahjoituksia – Suomessa elää yli 100 000 lasta köyhissä perheissä

Kommentoi Facebookissa