Pelastakaa Lapset sai ennätystuoton lahjoituksia – Suomessa elää yli 100 000 lasta köyhissä perheissä

Antamalla köyhille lapsille samoja mahdollisuuksia kuin heidän ikätovereillaan on, lapset saavat uskoa siihen, että he voivat pärjätä elämässä ja katkaista köyhyyden kierteen.

Antamalla köyhille lapsille samoja mahdollisuuksia kuin heidän ikätovereillaan on, lapset saavat uskoa siihen, että he voivat pärjätä elämässä ja katkaista köyhyyden kierteen. (Kuva Fotolia)

Suomalaiset lahjoittivat Pelastakaa Lasten joulukeräykseen ennätykselliset 1,7 miljoonaa euroa.

HYVÄNTEKEVÄISYYS Pelastakaa Lapset kutsui suomalaiset mukaan joulukeräykseen auttamaan kotimaan köyhiä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia. Lahjoittajat lähtivät todella innolla mukaan keräykseen, keräystuotot nousivat ennätykselliseen yli 1,7 miljoonaan euroon.

Pelastakaa Lasten Lahjaksi tulevaisuus -joulukeräys avautui lapsen oikeuksien päivänä. Joulukeräyksen suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

– Joulukeräyksen kautta tehdyillä lahjoituksilla voimme tarjota pitkävaikutteista tukea köyhien perheiden ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille kotimaassa – antaa heille lahjaksi tulevaisuuden. Olemme nähneet lukemattomia esimerkkejä, kuinka konkreettisesti tällainen tuki voi muuttaa koko lapsen loppuelämän, kertoo viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto Pelastakaa Lapset ry:stä.

Valtaosa keräystuotosta lahjoitettiin työhön kotimaan vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten auttamiseksi.

– Ihmisillä on Suomessa voimakas tahto auttaa heikossa asemassa olevia lapsia ja tämä näkyy nyt saavutetussa keräystuloksessa. Tavoitteemme on tukea yhteensä 25 000 lasta ja nuorta kotimaassa tänä vuonna, sanoo Kuusisto.

Suomessa elää yli 100 000 lasta eli 11 prosenttia lapsista köyhissä perheissä. Köyhyys on myös pitkittynyt ja köyhillä lapsilla on muita suuremmat riskit syrjäytymiseen. Köyhyys asettaa lapset eriarvoiseen asemaan ja usein köyhyys myös periytyy.

Lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset auttaa lapsia tukemalla heitä muun muassa harrastuksissa ja opinnoissa. Moni nuori joutuu päättämään opintonsa peruskouluun, koska kaikilla perheillä ei ole varaa hankkia nuorelle oppikirjoja tai ammattiopinnoissa tarvittavia välineitä. Antamalla köyhille lapsille samoja mahdollisuuksia kuin heidän ikätovereillaan on, lapset saavat iloa, itsevarmuutta ja uskoa siihen, että he voivat pärjätä elämässä ja katkaista köyhyyden kierteen.

Ehkäisevän tuen muotoja ovat muun muassa opiskelu- ja harrastustuki, verkossa tapahtuva lasten tukeminen sekä sporttikummi- ja tukiperhetyö. Mukana joulukeräystä oli tukemassa myös joukko tunnettuja suomalaisia: Aira Samulin, Esko Valtaoja, Mikael Gabriel, Krisse Salminen, Pekka Pouta, Edis Tatli, Ellinoora ja Mmiisas.

Joulun aikaan myös humanitaarinen apu oli suomalaisten sydäntä lähellä. Pelastakaa Lapset sai lahjoituksia erityisesti Jemenin konfliktin vuoksi kärsivien lasten auttamiseksi.

– Yksityishenkilöiden sekä yritysten hätäapulahjoitusten turvin olemme lähettäneet marraskuusta lähtien 350 000 euroa Jemenin avustustoimintamme tarpeisiin, sanoo Anne Haaranen, Pelastakaa Lasten kansainvälisten ohjelmien johtaja.

Pelastakaa Lapset on Jemenissä suurin riippumaton humanitaarista apua antava kansalaisjärjestö ja suomalaisten lahjoituksilla on tässä työssä merkittävä vaikutus.

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa.

Lue myös: Hyvä Joulumieli -keräyksellä autettiin 28 000 vähävaraista lapsiperhettä – ”Kyyneleethän siinä nousi silmiin”

Kommentoi Facebookissa