Lainojen yhdistäminen voi pelastaa maksuvaikeuksilta

Kuva Fotolia

Onko sinulle kertynyt huomaamatta useita osamaksuja, luottokorttimaksuja ja muita lainoja?

Näin käy tuhansille suomalaisille vuodessa, joten et ole yksin tässä tilanteessa. Tässä tilanteessa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä useat päällekkäiset lainat ja muut osamaksut voivat aiheuttaa maksuvaikeuksia. Yleinen neuvo tähän tilanteeseen on se, että kannattaa hakea yhdistelylaina ja maksaa sillä nuo useat pienet lainat pois. Lainojen yhdistäminen paitsi helpottaa omaa talouden hallintaasi, se tuo myös merkittävää säästöä kuukausitasolla.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä lainan kiinteisiin kuluihin

Jos lyhentää kuukausittain montaa eri pankkilainaa, kulutusluottoa, joustoluottoa tai pikavippejä, maksaa silloin myös jokaisesta lainasta kiinteät kulut kuukausittain. Näitä kiinteitä kuluja ovat esimerkiksi tilinhoitomaksut, jotka voivat olla jopa 12,50 euroa/kuukausi. Jos lyhennät esimerkiksi neljää eri pikalainaa kuukausittain, voit maksaa pelkkiä tilinhoitomaksuja jopa 50 euroa kuukaudessa. Yhdistämällä nämä lainat yhdeksi yhdistelylainaksi, selviäisit vain yhdellä tilinhoitomaksulla ja saisit selvää säästöä kuukausittain.

Yhdistelylainan korko on yleensä pienempi kuin pikalainojen korot

Yleensä pikavippien ja joustoluottojen korot ovat merkittävästi korkeammat kuin kulutusluottojen tai pankkilainojen korot. Lainojen yhdistäminen yhdeksi yhdistelylainaksi tuokin lähes poikkeuksetta myös säästöä lainan korkokuluihin. Pienempien vakuudettomien lainojen korko voi olla korkeintaan jopa 20 %, kun yhdistelylainaa voi saada jopa 3,8 % korolla. Onkin siis selvää, että lainojen yhdistely on järkevää, sillä siinä saa säästöä kuukausitasolla. Kun käyttää yhdistelylainan tuoman säästön suoraan lainan lyhentämiseen, saat lainat myös maksettua nopeammin pois.

Lainojen yhdistely antaa myös mielen rauhaa

Nykyään elämä on ajoittain erittäin hektistä ja jokaisella on monta asiaa mietittävänä ja muistettavana. Tähän kun vielä lisätään se, että pitää muistaa monen päällekkäisen lainan kuukausierän suuruus ja maksupäivä, niin on sanomattakin selvää, että joskus jokin lainan lyhennys voi unohtua. Kun yhdistää kaikki pienet lainat ja osamaksut yhdeksi edullisemmaksi järjestelylainaksi, täytyy jatkossa muistaa vain yhden lainan maksuerä ja maksupäivä. Tämä tuo merkittävästi helpotusta oman jokapäiväisen arjen pyörittämiseen ja antaa aikaa keskittyä muihin tärkeisiin asioihin.

Lainojen yhdistäminen tuo helpotusta, mutta ei poista ongelmaa

Lainojen yhdistäminen on ajankohtaista silloin, kun lainaa on otettu liian monesta paikasta. Täytyy kuitenkin muistaa se, että lainojen yhdistäminen tuo helpotusta lainojen maksamiseen, mutta ei poista varsinaista ongelmaa. Varsinainen ongelma on se, että eletään yli omien varojen ja haetaan lainaa paikkaamaan omia ostoksia. Kun päätät yhdistää lainat, päätä myös, että enää et hae uusia pieniä lainoja, sillä muuten olet taas pian saman ongelman edessä.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa