Laivue 2020 -hankkeen neljä korvettia rakennetaan Suomessa – hankkeen kokonaishinta 1,2 miljardia euroa

Rakentamissopimus kattaa merenkulkukelpoisten alusten rakentamisen, joka sisältää alusten koneistot, navigointijärjestelmän ja muun varustelun.

Rakentamissopimus kattaa merenkulkukelpoisten alusten rakentamisen, joka sisältää alusten koneistot, navigointijärjestelmän ja muun varustelun. (Kuva Defmin)

Tavoitteena on rakentamissopimuksen solmiminen RMC:n kanssa vuoden 2019 alkupuolella.

LAIVUE 2020 Puolustusministeri Jussi Niinistö on eilen valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan aiesopimuksen Rauma Marine Constructions RMC Oy:n kanssa neljän Laivue 2020 -korvetin rakentamiseen liittyvistä pääperiaatteista ja edellytyksistä.

Periaatteet ja ehdot on neuvoteltu RMC:n ja Logistiikkalaitoksen välillä ja ne koskevat muun muassa alusten hintaa, rahoitusaikataulua, sopimusosapuolten vastuunjakoa ja riskienhallintaa. Saavutettu yksimielisyys mahdollistaa alusten rakentamissopimuksen loppuun saattamisen. Tavoitteena on rakentamissopimuksen solmiminen vuoden 2019 alkupuolella.

Rakentamissopimus kattaa merenkulkukelpoisten alusten rakentamisen, joka sisältää alusten koneistot, navigointijärjestelmän ja muun varustelun. Taistelujärjestelmä ja aseet hankitaan erikseen. Rakentamissopimuksen arvo tulee olemaan noin puolet Laivue 2020 -hankkeen 1,2 miljardin euron kokonaishinnasta.

Laivue 2020 -alusten taistelujärjestelmän alustava tarjouspyyntö lähetettiin kesällä 2017 kolmelle toimittajaehdokkaalle: saksalaiselle Atlas Elektronille, kanadalaiselle Lockheed Martin Canadalle ja ruotsalaiselle Saabille. Taistelujärjestelmä koostuu aseista, sensoreista, johtamisjärjestelmistä ja näiden integroinnista aluksiin. Taistelujärjestelmäsopimus pyritään tekemään samanaikaisesti laivanrakentamissopimuksen kanssa.

Lue myös: Neljä uutta alusta merivoimille – ja ne suunnitellaan Suomessa

Kommentoi Facebookissa