Lakiasiaintoimisto hoiti turvapaikanhakijoiden asioita – johtajan epäillään syyllistyneen törkeään petokseen

Helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajaa epäillään myös muista rikoksista, asia siirtyy syyttäjälle.

Helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajaa epäillään myös muista rikoksista, asia siirtyy syyttäjälle. (Kuva Fotolia)

Toimiston epäillään laskuttaneen oikeusministeriötä toimenpiteistä, joita ei koskaan tehty.

RIKOS Helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajan epäillään syyllistyneen törkeään petokseen, törkeään kavallukseen sekä viranomaiskiellon rikkomiseen vuosina 2013–2016. Johtaja on myös lakiasiantoimiston omistaja.

Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikön talous- ja petosrikokset -toiminto aloitti huhtikuussa 2017 tapauksesta esitutkinnan, joka päättyi tällä viikolla. Törkeän petosrikoksen osalta asia siirtyi syyttäjälle tänään.

– Lakiasiantoimisto on keskittynyt erityisesti turvapaikanhakijoiden oikeudellisten asioiden hoitamiseen. Toimiston epäillään muun muassa laskuttaneen oikeusministeriötä sellaisista toimenpiteistä, joita ei koskaan ole tehty, kertoo tutkintaa johtava rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta.

Turvapaikanhakija on esimerkiksi poistunut maasta eli turvapaikka-asia on lakannut olemasta vireillä.

– Tästä huolimatta on laskutettu ikään kuin turvapaikka-asia olisi edelleen keskeneräinen, Saaristola jatkaa.

Törkeän kavalluksen ja viranomaiskiellon rikkomisen osalta tutkinta päätetään, ja asia siirtyy syyttäjälle lähipäivinä. Törkeässä kavalluksessa ja viranomaiskiellossa kyse oli siitä, että lakiasiaintoimisto jätti tilittämättä ulosottoviranomaiselle lakiasiaintoimistossa työskennelleen lakimiehen palkasta pidättämänsä määrän.

Kommentoi Facebookissa