Lapista löytyy jo hyvin lunta – III Kiilopäähiihto avaa Saariselällä massahiihtokauden

Kiilopäähiihdon lopulliset reitit lyödään lukkoon vasta aivan hiihdon alla lumitilanteen mukaan.

Kiilopäähiihdon lopulliset reitit lyödään lukkoon vasta aivan hiihdon alla lumitilanteen mukaan. (Kuva Suomen Latu)

Urho Kekkosen kansallispuiston parhaat alueet ja maisemat hyödynnetään myös retkihiihdossa.

TALVIURHEILU Ensimmäisen kerran vuonna 2015 järjestetty Kiilopäähiihto on vakiinnuttanut paikkaansa hiihtokalenterissa kauden avauksena. Tänä vuonna tapahtumassa panostetaan kilpasarjojen lisäksi kaikille avoimeen ja elämykselliseen Fjällräven-retkihiihtoon.

Kiilopäähiihdon lopulliset reitit lyödään lukkoon vasta aivan hiihdon alla lumitilanteen mukaan.

– Saariselän alueella on jo nyt hyvin lunta, joten pääsemme hyödyntämään Urho Kekkosen kansallispuiston parhaat alueet ja maisemat myös retkihiihdossa. Tavoitteena on tarjota osallistujille ikimuistoinen elämys, kilpailun johtaja Petri Kulha sanoo.

Kiilopäähiihto on ulkoilujärjestö Suomen Ladun järjestämä tapahtuma.

– Ilmoittautuminen käy vilkkaana, mutta mukaan mahtuu vielä mainiosti. Kiilopäähiihdolle matalan kynnyksen massahiihtokauden avauksena on selvästi tarvetta, Kulha jatkaa.

Kiilopäähiihdossa on tarjolla kilpasarja 50 kilometrin matkalla eri ikäluokissa ja kaikille avoin Fjällräven-retkihiihto, reittivaihtoehdot 30 km ja 10 km. Hiihtotyylinä kaikissa sarjoissa on perinteinen.

Hiihdon jälkeinen afterski vietetään Kiilopään Kammi-ravintolassa. Tilaisuuden juontavat tapahtuman kummi Mikko Peltsi Peltola ja retkeilybloggaaja Minna Jakosuo.  Kiilopäähiihtoon voi ilmoittautua tapahtuman nettisivuilla www.kiilopaahiihto.fi 24.11. asti ja kisakansliassa paikan päällä 24.–25.11.

Kommentoi Facebookissa